Εκτεθειμενοι σε κινδυνους και στα τερτιπια του καιρου οι μαθητες στους Υφαντες που περιμενουν το λεωφορειο

Απαρατήρητα

Τα παιδιά της φωτογραφίας περιμένουν το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο σχολείο τους. Στάση βεβαίως κατάλληλη για αναμονή του λεωφορείου, αυτό το πράγμα δεν είναι για κανένα λόγο. Ένα παγκάκι στην άκρη ενός δρόμου που δεν έχει καν πεζοδρόμιο, με τα παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο από την πρόκληση κάποιου τροχαίου ατυχήματος αλλά και στις καιρικές συνθήκες, αφού δεν υπάρχει κάποιο υπόστεγο για να τα προστατέψει σε κάποια επιδείνωση του καιρού. Και η κατάσταση του οδοστρώματος όμως θα μπορούσε να καλύτερη, αφού λίγο πριν τη στάση υπάρχουν λακκούβες στο οδόστρωμα.

Πού βρίσκεται αυτή η στάση; Όχι σε κάποια άλλη χώρα, ούτε πολύ μακριά. Η εν λόγω στάση βρίσκεται στον οικισμό των Υφαντών και είμαστε σίγουροι πως η εικόνα της δεν ικανοποιεί τους αρμοδίους. Έλα όμως που κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια  και αυτοί που την «πληρώνουν» είναι τα παιδιά.

«Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι αλλά δυστυχώς για ακόμη μια σχολική χρονιά τα παιδιά θα πρέπει υπομονετικά να περιμένουν το σχολικό λεωφορείο σε μια στάση που θυμίζει Ουγκάντα» έγραψε συγκεκριμένα συμπολίτης στην εφημερίδα μας για να διερωτηθεί «ποιος θα πρέπει να παρέμβει πριν γίνει κάποιο ατύχημα; Μέχρι πότε θα πρέπει να παρακαλάμε κολλητούς για τα αυτονόητα;».

Εύλογα τα ερωτήματα. Ελπίζουμε μόνο να φτάσουν στα αυτιά των αρμοδίων και να δείξουν τη δέουσα ευαισθησία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.