Εκπαιδευτικοι της Ροδοπης ευχαριστησαν Νοτοπουλου, Γαβρογλου και Βουτση

Για την πραγματοποίηση τριήμερης επίσκεψης μαθητών στην Αθήνα

Με ανακοίνωσή τους εκπαιδευτικοί από 4 μειονοτικά σχολεία της Ροδόπης ευχαρίστησαν θερμά όσους συνέβαλαν επί της ουσίας προκειμένου δεκάδες νεαροί μαθητές να πραγματοποιήσουν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Ανάμεσα σε αυτούς η Υφυπουργός ΑΜ-Θ, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα μειονοτικής και δημόσιας εκπαίδευσης.
 
«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αυτή η ευκαιρία δημιούργησε συνθήκες αισιοδοξίας στα παιδιά που ζώντας σε μια απομακρυσμένη και παραμεθόρια περιοχή  δεν έχουν ίσες ευκαιρίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, καταλήγοντας πως η άμεση ανταπόκρισή τους απέδειξε την αγάπη τους  για τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες.
 
Συγκεκριμένα στο ευχαριστήριο μήνυμά τους αναφέρουν:
 
«Oι Σύλλογοι Διδασκόντων των Μειονοτικών Σχολείων Ασωμάτων 1ου , Οργάνης, Άνω Βυρσίνης και Άνω Δροσινής θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, στην κα Κατερίνα Νοτοπούλου, Υφυπουργό Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης,  για την ουσιαστική συμβολή και παρέμβασή της  στην εξεύρεση των   χρημάτων που ήταν απαραίτητα για την πραγμάτωση της τριήμερης  εκπαιδευτικής   εκδρομής των μαθητών των σχολείων μας , στην Αθήνα.
 
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων, και προσωπικά τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου , όχι μόνο για τον χρόνο που διέθεσε ώστε να συναντήσει τους μικρούς μας μαθητές και να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά και για τη μετέπειτα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εκπαιδευτικούς και στην οποία συζητήθηκαν θέματα της  μειονοτικής  αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης.
 
Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Βουλής, κ Νίκο Βούτση, ο οποίος αρχικά  μας υποδέχτηκε στο γραφείο του όπου ενημέρωσε  και εξήγησε στα παιδιά θέματα λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ιστορικού κτιρίου και η οποία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στην αίθουσα  συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής .
 
Κλείνοντας, θα θέλαμε  να εκφράσουμε την βαθειά  ευγνωμοσύνη μας και τις πιο θερμές μας ευχαριστίες, στις κυρίες Τζώγα και Μαρίνη, κινητήριες μοχλούς του όλου  εγχειρήματος, οι οποίες δούλεψαν αδιάκοπα και ακούραστα για την πραγμάτωση της επιθυμίας μας μιας και σε καιρούς ιδιαίτερα χαλεπούς, φρόντισαν, με τις εντατικές προσπάθειές τους, ώστε οι μαθητές μας να μην αποκτήσουν στείρα γνώση για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά να τυγχάνουν εμπειρίες μάθησης και να καταφέρουν να δουν από κοντά την πολιτισμική μας κληρονομιά ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία που διδάσκονται στις σχολικές τάξεις. Με την ουσιαστική παρέμβασή τους, ευοδώθηκαν οι πολυετείς προσπάθειες των εκπαιδευτικών, παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, ώστε η τριήμερή μας επίσκεψη στην Αθήνα να δημιουργήσει συνθήκες αισιοδοξίας στους μαθητές που «επένδυσαν» στη μάθηση, τη χαρά και τον ενθουσιασμό αλλά κυρίως, έδωσε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης διότι ζώντας σε μια απομακρυσμένη και παραμεθόρια περιοχή  αποκλείονται αυτόματα από αυτές. Ευτυχώς, στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας, υπάρχουν άνθρωποι με υψηλό αίσθημα φιλανθρωπίας, προσφοράς και αγάπης, κυρίως προς τα παιδιά, ανεξαρτήτου καταγωγής και θρησκεύματος ! Η άμεση ανταπόκριση τους, απέδειξε την αγάπη τους για τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.