Εκπαιδευση στην Κομοτηνη για την Πανεπιστημιακη Αστυνομια

Τα 400 μέλη της θα εκπαιδευτούν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της πόλης μας

Στην Κομοτηνή θα βρεθούν από την Κυριακή, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τα 400 μέλη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), οι οποίοι θα εκπαιδευτούν για τέσσερις μήνες, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα στη συνέχεια.

Η νέα μονάδα θα ενταχθεί στα πανεπιστήμια, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, βάσει του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ δεν θα αναλάβουν καθήκοντα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα που δε χρειάζεται.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε πως «Τα παιδιά αυτά θα μπουν ως χθεσινοί συνάδελφοι των φοιτητών που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια. Σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημίων είναι πτυχιούχοι. Είναι παιδιά που σπούδαζαν χθες και θέλουν να συνδράμουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων. Θα βρίσκονται ανάμεσα στους χθεσινούς συμφοιτητές και καθηγητές τους και θα έχουν την ετοιμότητα να συνδράμουν με τον τρόπο που πρέπει».

Φάνηκε δε να είναι βέβαιος πως μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των Ομάδων Προστασίας, θα έχει εκδικαστεί η προσφυγή στο ΣτΕ και «δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.