Εκλογες η ανασχηματισμος;

Όσοι παρακολουθούν τα πολιτικά τεκταινόμενα  πλέον στοιχηματίζουν στον ανασχηματισμό

Αυτό που δεν είπε ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ροδόπη επ’ αφορμής των εγκαινίων του διασυνδετήριου αγωγού IGB είναι για τον χρόνο των εκλογών.

Και γιατί άλλωστε να το κάνει …ξανά, καθώς πέρασε σχεδόν όλη την προηγούμενη εβδομάδα να ξεκαθαρίζει εντός και εκτός των βουλευτικών εδράνων πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παρά την έντονη φημολογία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον προσεχή Σεπτέμβρη – Οκτώβρη.

Θα μας πείτε, πολιτική είναι αυτή και τα δεδομένα αλλάζουν και δίκιο θα έχετε καθώς ουδείς απορρίπτει το ενδεχόμενο της εκλογικής διαδικασίας εντός του προσεχούς χειμώνα, παρά της επιμονής του Πρωθυπουργού.

Αυτό που δεν συζητάται ωστόσο ακόμα είναι το τι θα γίνει αν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη ευοδώσουν, η υφιστάμενη δηλαδή κυβέρνηση ολοκληρώσει την θητεία. Κι αυτό διότι όσοι παρακολουθούν τα πολιτικά τεκταινόμενα  πλέον στοιχηματίζουν στον ανασχηματισμό, έστω και μικρό.

Ανασχηματισμός που θεωρείται σχεδόν σίγουρος εφόσον ο Πρωθυπουργός δεν προσφύγει στις κάλπες νωρίτερα. Ανασχηματισμός που θα του δώσει σίγουρα ένα άλφα χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να ολοκληρώσει την τετραετία.

Αυτός αναμένεται να είναι μικρός, περιορισμένος και σε πρόσωπα – υπουργεία που μάλλον κρίνονται περισσότερο αρνητικά από τους πολίτες, όχι σε κορυφαία στελέχη βεβαίως βεβαίως.

Γιατί μην ξεχνάμε ότι με αυτά τα στελέχη θα κατέλθει στην μάχη των εκλογών όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.