Εκλεισαν πριν καν ανοιξουν τα σεναρια για μειωση του ωραριου των καταστηματων

Αλαλούμ έφερε η πρόταση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα

Αλαλούμ έφερε η πρόταση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα ώστε να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος.

Η πρόταση όριζε την μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες.

Ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης πριν ξεκινήσει χθες η προγραμματισμένη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των πολυκαταστημάτων και αλυσίδων καταστημάτων (ΣΕΛΠΕ) και των εμπόρων (ΕΣΕΕ) με αντικείμενο συζήτησης την πορεία του πληθωρισμού και την ακρίβεια έσπευσε να αποκλείσει κάθε τέτοιο σενάριο.

«Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο αν εφαρμοζόταν θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων» ξεκαθάρισε ο υπουργός και συμπλήρωσε «η εποχή της κρίσης δεν είναι εποχή για να προκαλέσουμε προβλήματα στους εργαζομένους αλλά είναι εποχή για να λύσουμε προβλήματα στους εργαζόμενους. Η δε, ενδεχόμενη εξοικονόμηση, κατά μια ή δύο ώρες του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τη ζημία που θα προκαλούσε στην αγορά».

Από τις σπάνιες φορές που θα συμφωνήσουμε με τις εκτιμήσεις του υπουργού. Η ύπαρξη όμως και μόνο του σεναρίου, δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια για μείωση του ενεργειακού κόστους στον κόσμο της παραγωγής και την αγορά. Κάτι που μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει θερμότερα τους ιθύνοντες…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.