Εκκληση για ρουχισμο απο τον ξενωνα «Ελλη» της ΑΡΣΙΣ

Απαρατήρητα

Έκκληση προσφοράς ρούχων για αγόρια ηλικίας 9 έως 13 ετών απηύθυνε ο ξενώνας «Έλλη» της ΑΡΣΙΣ που εδρεύει στη γειτονική Αλεξανδρούπολη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ανεξάρτητα από την κατά καιρούς διακύμανση της, η μεταναστευτική / προσφυγική ροή εσχάτως περιλαμβάνει όλο και περισσότερα ασύνοδευτα ανήλικα, τα οποία διοχετεύονται και σε Δομές Φιλοξενίας, όπως η δική μας.

Η κατακόρυφη άνοδος των παιδικών αφίξεων έχει δημιουργήσει τη συγκεκριμένη έλλειψη ρουχισμού και γι’ αυτό προσφεύγουμε στη βοήθεια του κόσμου, προσβλέποντας στην ευαισθησία και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας.
Ζητούμε ρούχα για κάθε εποχή και κάθε σωματότυπο, όμως μόνο για αγόρια στο ηλικιακό φάσμα 9-13 ετών και φυσικά με την προϋπόθεση ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο fb».

Μόλις χθες, ο φωτογραφικός φακός του «ΠτΘ», απαθανάτισε τους πρώτους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που εγκατέστησε ο δήμος στην πόλη της Κομοτηνής, με τις μεταξύ άλλων στοχεύσεις να αποτελεί και η επαναχρησιμοποίηση τους. Η μαζική συλλογή ρούχων που δύνανται να χρησιμοποιηθούν ξανά, θα μπορούσε κάλλιστα να συμβάλλει στην κάλυψη του αιτήματος τόσο του εν λόγω ξενώνα όσο και άλλων φορέων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το όφελος είναι πολλαπλό και τέτοιες ανακοινώσεις λειτουργούν πολλές φορές και σαν υπενθύμιση για την επιτέλεση ενός άτυπου κοινωνικού χρέους, αυτού της αλληλεγγύης. Στην κατοχή όλων λίγο πολύ υπάρχει κάτι που δεν χρησιμοποιείται. Σπεύσατε αφενός να τα διαθέσετε στη Στέγη, αφετέρου αν υπάρξουν πρακτικά εμπόδια, να βρείτε τους κάδους στηρίζοντας την εξαιρετική πρωτοβουλία του δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.