Εκει που μας χρωστουσανε, μας πηραν και το βοδι…

Με πολύ ενδιαφέρον αναγνώσαμε την ανακοίνωσή της ΕΝΠΕ για το θέμα των νέων αγροτών, με την οποία ζητά επαναπροκήρυξη το μέτρου, ώστε να συμπεριληφθούν οι επιλαχόντες.
 
Οι περιφερειάρχες ζητούν επαναπροκήρυξη γιατί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού, εντάχθηκαν οι επιλαχόντες που έμειναν εκτός στην πρώτη προκήρυξη, και θεωρούν άδικο και μη ισότιμο να μένουν εκτός νέοι αγρότες σε άλλες περιοχές, που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια.
 
Όμως το ενδιαφέρον είναι ότι στην ανακοίνωσή της η ΕΝΠΕ αναφέρει τη δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη για την ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένης Περιφέρειας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «ήταν δέσμευση του Πρωθυπουργού γιατί είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης»
 
Εδώ όμως εντοπίζουμε μερικά προβλήματα, μιας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν είναι ούτε η φτωχότερη της Ευρώπης, ούτε καν η φτωχότερη της Ελλάδας, ένα προνόμιο το οποίο η ΑΜΘ δεν έχει απεμπολήσει εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας φτάσει το κατά κεφαλής εισόδημά της αισίως στα 11.164 ευρώ.
 
Μάλιστα η Δυτική Μακεδονία δεν είναι καν δεύτερη, μια θέση την οποία κατέχει η Ήπειρος με κατά κεφαλήν εισόδημα 11.500 ευρώ, αλλά έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη με εισόδημα 12.097 ευρώ.
 
Βέβαια πέρα από την πλάκα, δεν είναι ότι στην Δυτική Μακεδονία κολυμπάνε στο χαβιάρι και την σαμπάνια, αλλά θα πρέπει σε κάποια φάση οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάθε απόχρωσης να σταματήσουν να εφευρίσκουν αστείες δικαιολογίες για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι και έωλες.
 
Βέβαια κάποιος κακοήθης θα μπορούσε να πει ότι η ΕΝΠΕ δεν μας είπε όλη την πρόταση, και ο Γενικός Γραμματέας να είπε ότι «ήταν δέσμευση του Πρωθυπουργού γιατί είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης» με Περιφερειάρχη θετικά διακείμενο προς την Κυβέρνηση, κάτι που όμως εμείς δεν θα λέγαμε επ’ ουδενί… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.