Εικονες καταστροφης

Απαρατήρητα

Οι χθεσινές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία αναμφίβολα συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες που «είδε» ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Και όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι όποιες λεκτικές περιγραφές ωχριούν μπροστά στη «δύναμη» των εικόνων. Δύο τέτοιες εικόνες που έχουν τη δική τους σημειολογία αναφορικά με το μέγεθος των χθεσινών καταστροφών είναι κι αυτές που ακολουθούν.

Η πρώτη είναι ένα ψυγείο παγωτών που παρασέρνεται από τα ορμητικά νερά και είναι τραβηγμένη από τον Μαΐστρο στον γειτονικό Έβρου που και αυτός δοκιμάστηκε πολύ από την κακοκαιρία.

Η δεύτερη είναι από τη Ροδόπη, από το Κίζαρι συγκεκριμένα και αποτυπώνει την στάθμη των υδάτων που έφτασαν και σχεδόν σκέπασαν πλέον το εκκλησάκι της Ανάληψης. Το εκκλησάκι, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος του Ιασίου αναμενόταν να βρεθεί κάτω από το νερό, όμως οι ποσότητες του νερού που έπεσαν, φαίνεται πως επιτάχυναν κατά πολύ τη διαδικασία, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν δύο ημέρες η στάθμη του νερού δεν είχε φτάσει καν το εκκλησάκι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.