Ευτυχως ξεμπερδεψαμε

Καθώς φαίνεται ακόμα δεν ‘χουν πάψει να «πουλούν» οι βασιλικές ειδήσεις στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα το πολιτειακό ζήτημα περί βασιλευομένης ή αβασίλευτης δημοκρατίας λύθηκε με το δημοψήφισμα του 1974. 69,2% ήταν το ποσοστό των πολιτών που ψήφισε υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας. Το ενδιαφέρον τοπικά είναι ότι στο εν λόγω δημοψήφισμα η εκλογική περιφέρεια Ροδόπης τότε πήγε αντίθετα στο ρεύμα ψηφίζοντας σε ποσοστό 50,54% υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας, δεύτερη πανελλαδικά μετά τη Λακωνία.

Αυτά τα λίγα «ιστορικά» για να θυμίσουμε πως από τότε και έπειτα έχουμε λύσει το πολιτειακό μας. Όμως καθώς φαίνεται ακόμα δεν ‘χουν πάψει να «πουλούν» οι βασιλικές ειδήσεις. Πώς θα μπορούσε αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη σπουδή των εν Ελλάδι ΜΜΕ να μας ενημερώσουν όχι μόνο για τον θάνατο της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισσάβετ αλλά για κάθε λεπτομέρεια για το τι έπεται σε ζητήματα διαδοχής, περιουσίας, τίτλων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ούτε πολίτες της βρετανικής κοινοπολιτείας να ήμασταν δηλαδή.

Να ναι η γλυκιά ανάμνηση των παραμυθιών με τις πριγκιποπούλες, να ναι η περιέργεια για κάτι τόσο ξένο πια από την ελληνική πραγματικότητα ή μήπως μια διαφορετικού τύπου νοσταλγία;

Ό,τι και να ‘ναι, καλό είναι να χωνέψουμε πως εμείς ευτυχώς ξεμπερδέψαμε από αυτά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.