Εφτασε η ωρα (σχεδον) των τραπεζοκαθισματων

Απαρατήρητα

Πλησιάζει, όπως όλα δείχνουν, η ώρα για ένα νέο κανονισμό για τα τραπεζοκαθίσματα, ο οποίος αναμένεται με προσμονή τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τους πολίτες της πόλης.
 
Ο κανονισμός είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Ιούνιο, όμως παρά το γεγονός ότι από το Δήμο είχε εκφραστεί η πρόθεση να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο, τελικά φαίνεται πως και αυτόν τον καθυστέρησε η θερινή ραστώνη, και με το φθινόπωρο σιγά σιγά να μπαίνει, το απαραίτητο του κανονισμού επανήλθε.

Έτσι λοιπόν την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής (Γ.Μαρασλή 1) θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με μοναδικό θέμα τη «Συζήτηση επί του σχεδίου Κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων Δήμου Κομοτηνής. Παρατηρήσεις – Προτάσεις.».
 
Σε περίπτωση μη απαρτίας (κάτι συνηθισμένο), η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα. Ελπίζουμε όμως ότι η συζήτηση αυτή θα ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, ώστε η κανονιστική να πάρει το δρόμο της προς την επιτροπή ποιότητας ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και το θέμα αυτό «καίει» όλους τους εμπλεκόμενους.
 
Και ό,τι γίνει, θα πρέπει να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να ισχύει κανονικά από το 2019, μιας και η φετινή χρονιά πλέον κλείνει.
 
Και μην νομίζετε πως υπάρχει καιρός, γιατί η απόφαση πρέπει να περάσει και από τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης, η οποία την προηγούμενη φορά, είχε ακυρώσει την κανονιστική απόφαση μετάδοσης μουσικής και έπρεπε να ψηφιστεί ξανά με τις απαραίτητες αλλαγές.
 
Οπότε, βουρ… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.