Ευκαιρια για ανανεωση

Απαρατήρητα

Δημοσιεύτηκε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης η αφίσα των φετινών εορτών Παλιάς Πόλης.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του αναλυτικού προγράμματος για το διάστημα 4 έως και 11 Σεπτεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθούν αυτά τα οποία γνωρίζουμε, σύμφωνα και με πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του Κέντρου Ηλία Ασκαρίδη  στο συνάδελφο μέσο «Εμπρός» είναι ότι δεν θα γίνει τελετή έναρξης για την αποφυγή συνωστισμού, η κεντρική συναυλία θα είναι αυτή της Ελεονώρας Ζουγανέλη και η κύρια διαφορά θα είναι ότι απαγορεύονται ρητά οι χοροί και οι ψησταριές.

Και στις γιορτές Παλιάς Πόλης που αν μη τι άλλο αποτελεί πολιτιστικό γεγονός της Θράκης κάθε χρόνο ένεκα κορωνοϊού τα πράγματα θα γίνουν διαφορετικά. Και αυτό από ότι τουλάχιστον διαβάζουμε σε σχόλιο αναγνωστών κάτω από σχετικές αναρτήσεις δεν κρίνεται ως απαραιτήτως κακό.

Δεν κρίνεται ως απαραιτήτως κακό από όσους θεωρούσαν, ευλόγως θα πούμε εμείς, ότι οι γιορτές λόγω της επανάληψης, είχαν χάσει την παλιά τους αίγλη. Και βεβαίως υπάρχουν και οι πιο απόλυτες φωνές που έλεγαν πως είχαν τελικά καταλήξει να συνεπάγονται με τα σουβλάκια.

Αμφότεροι πάντως φαίνεται πως συμφωνούν στην ευκαιρία που δίνεται οι γιορτές να αλλάξουν μορφή και χαρακτήρα, έστω και υπό την απειλή του κορωνοϊού και έστω και ως δοκιμή ούτως ώστε να βρεθεί στο μέλλον η «χρυσή συνταγή».

Τριάντα χρόνια άλλωστε ακόμα και για έναν δοκιμασμένο και άκρως επιτυχημένο θεσμό είναι πολλά και σίγουρα επαρκούν ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ανανέωση.

Εμείς πάντως και είμαστε σίγουροι πως και πολλοί Θρακιώτες, και μη, θα είναι εκεί. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης άλλωστε αποτελούν καθιερωμένο μας ραντεβού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.