Εδρα στην ΠΕ Ξανθη επελεξε ο Χρηστος Μετιος

Αφήνει εκτός τον Δ. Γαλανόπουλο

Με την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην περιφέρεια ξεκαθάρισε το τοπίο ως προς την ανθρωπογεωγραφία του νέου περιφερειακού συμβουλίου που θα αναλάβει καθήκοντα από τις αρχές του 2024.

Κι αν στην κατανομή των εδρών τα πράγματα δεν άλλαξαν από αυτό που ο «ΠτΘ» έγραψε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, η «εκκρεμότητα» που απέμενε ήταν να δούμε αν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα υπέβαλαν δήλωση επιλογής της έδρας που θα καταλάβουν. Έτσι όπως προκύπτει από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή» κ. Δαμιανός Καγγελίδης δεν υπέβαλε τέτοια δήλωση και άρα καταλαμβάνει την έδρα της Δράμας. Δήλωση επιλογής δεν υπέβαλε και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος και άρα καταλαμβάνει την έδρα του Έβρου. Να θυμίσουμε ότι στις περιπτώσεις μη υποβολής δήλωσης επιλογής, σύμφωνα με τον νόμο, οι επικεφαλής καταλαμβάνουν έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα όπου ο συνδυασμός συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Αντίθετα, όπως προκύπτει από την απόφαση, δήλωση υπέβαλε ο επικεφαλής της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» κ. Χρήστος Μέτιος, κάνοντας γνωστό πως θα καταλάβει έδρα στην ΠΕ Ξάνθης. Αφήνει έτσι εκτός του νέου περιφερειακού συμβουλίου τον κ. Δημήτριο Γαλανόπουλο.

Φυσικά, για την πλήρη καταγραφή των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, σημειώνουμε πως ο κ. Διονύσης Κλάδης καταλαμβάνει την μοναδική έδρα της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ, στον Έβρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.