«Εδω κανω κουμαντο εγω»

Απαρατήρητα

«Εδώ κάνω κουμάντο εγώ»…. Αυτά ήταν τα λόγια που είπε ένας οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα σε έναν μετανάστη αναγκάζοντάς τον και υποχρεώνοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του για να κάτσει μια άλλη επιβάτης.

Το σχετικό βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον οδηγό του λεωφορείου να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη. Όλα ξεκίνησαν όταν η επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη συνεπιβάτη της να της παραχωρήσει την θέση του! Όταν εκείνος αρνήθηκε η επιβάτης ζήτησε την παρέμβαση του οδηγού. Ο οδηγός όπως φαίνεται και στο βίντεο σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει (μη φορώντας μάσκα) στον μετανάστη . Χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ». Μάλιστα όταν τελικά ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω».

Η ντροπή βέβαια είναι λίγη για να περιγράψει το περιστατικό. Το ρατσιστικό δηλητήριο δυστυχώς όχι μόνο συνεχίζει αλλά πολύ φοβούμαστε πως γνωρίζει και περίοδο αφθονίας. Και δυστυχώς ως στόχο έχει πάντα τους πιο αδύναμους. Σε αυτούς που θεωρητικά θα έπρεπε να μεριμνούμε λίγο περισσότερο.

Και αλήθεια ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να ασχοληθεί ο επιστημονικός κόσμος με την ψυχοσυναισθηματική και νοητική συγκρότηση όσων αγαπούν να εκφέρουν φράσεις όπως «εδώ κάνω κουμάντο εγώ» ή «ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Πασίγνωστες και προσφιλείς σε πολλούς και οι δύο…

Το βίντεο για όσους θέλουν να το δουν εδώ: https://www.instagram.com/p/COkO2nbAbFV/?utm_source=ig_web_copy_link

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.