Εχουμε και τετοια αστικη πανιδα και δεν το ξεραμε

Απαρατήρητα

Οι αναπλάσεις, όπως έχει αποδείξει και η τοπική εμπειρία, συχνά, δεν εκλαμβάνονται από το ίδιο ομόθυμο πνεύμα από όλες τις πλευρές. Ανάλογα με την ένταση της διαφωνίας (και το ύψος των ποσών που δαπανούνται) συνήθως προκαταλαμβάνουν τους πολίτες και σε επόμενες αντίστοιχες ενέργειες. Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα και της ανάπλασης που σχεδιάζει τώρα ο Δήμος Αθηναίων σε μια από τις κεντρικότερες οδούς, την περίφημη Πανεπιστημίου. Οι αντιδράσεις πολλές στο διαδίκτυο για την ανάπλαση. Έτσι ο δήμος εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο επί τη μορφή ερωταπαντήσεων προσπαθεί να λύσει απορίες και να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Κι αν το θέμα παρουσιάζει τουλάχιστον για την περιοχή μας μικρό ενδιαφέρον, μία ερωταπάντηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την πόλη μας καθώς μάλλον θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα.

Πρόκειται για την ερωταπάντηση 13 που αναφέρει στην επιλογή των πλατάνων για φύτευση στα πεζοδρόμια με τον δήμο να εξηγεί πως «Πλατάνια υπάρχουν και σήμερα στην Πανεπιστημίου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ αποτελούν μέρος της αστικής πανίδας της Αττικής».

Και επειδή πολύ αμφιβάλλουμε πως πρόκειται για κάποιο λάθος (οι πολιτικοί πάσης φύσεως άλλωστε ποτέ δεν κάνουν)θα πρέπει ως πολίτες να αναγνωρίσουμε την πλάνη στην οποία ζούσαμε τόσα χρόνια και να αναγνωρίσουμε τα πλατάνια που βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά μέρη της Κομοτηνής ως ένα κρίκο του ζωϊκού βασιλείου. Βέβαια και αυτή η παραδοχή δημιουργεί προβλήματα, αφού τότε οι κοπές και τα κλαδέματα που πραγματοποιούνται κατά καιρούς θα ενέπιπταν στις προβλέψεις του νόμου περί κακοποίησης ζώων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.