Εμπνεονται μαθηματικα οι μαθητες της Κομοτηνης

Δύο σχολεία δημιούργησαν βίντεο για τον Κ. Καραθεοδωρή και τον Θαλή

Δύο βίντεο, ένα για τον Κ. Καραθεοδωρή και ένα για τον Θαλή, ετοίμασαν δύο σχολεία της πόλης μας, το 1ο και το 5ο Γυμνάσιο, για το 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα (φυσικά διαδικτυακά) στις 6 και 7 Απριλίου 2022.

Στο φεστιβάλ οι ομιλητές είναι άτομα με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, ενώ οι ομιλίες τους, οι συνεντεύξεις αλλά και όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης, στάσης και έξης για τη διαδικασία μάθησης των μαθηματικών.

Μέσα από τις διαφορετικές δράσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις, θα αναδειχθούν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, λύνουν προβλήματα και αλληλεπιδρούν.

Στο πλαίσιο λοιπόν του Φεστιβάλ, το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής τιμάει τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή και το Μουσείο της πόλης μας. Αφιερώνει μια ταινία μικρού μήκους που ετοιμάζουν οι ίδιοι οι μαθητές σε αυτόν, και τα επιτεύγματά του, που μπορείτε να δείτε εδώ:

Από την άλλη το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έχει αναρτήσει στον παρακάτω σύνδεσμο εργασία του για το Φεστιβάλ Μαθηματικών, που αφορά τον Θαλή τον Μιλήσιο, με τίτλο «Καν΄ το όπως ο Θαλής», το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.