Εμπλουτιζουν οι Θρακιωτες τη συλλογη του Γιωργου Αρβανιτη

Απαρατήρητα

Είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες για την συλλογή του Γιώργου Αρβανίτη, που εκτίθεται στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, και την οποία όλη την εβδομάδα την επισκέπτονται σχολεία της περιοχής μας, για να γνωρίσουν μέρος της παράδοσης της περιοχής μας.

Εκεί ο κ. Αρβανίτης μας είχε αναφέρει τις δυσκολίες που υπάρχουν κάποιες φορές, για να μπορέσει να αποκτήσει κειμήλια, παρόλο που μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει χιλιάδες, και συνεχίζει να συγκεντρώνει.

Όμως υπάρχουν και Θρακιώτες με διάθεση να προσφέρουν, όπως φαίνεται από την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία τονίζει πως του προσέφεραν και του εμπιστεύτηκαν κειμήλια στην συλλογή του κατά τη διάρκεια της έκθεσης θρακιώτικης κληρονομιάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Ελευθερης Θράκης, που συνεχίζεται έως και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Ευχαρίστησε λοιπόν δημόσια την κ. Σταματία Γκουντούλα που του προσέφερε μια φούστα και ένα μπούστο από τον Βάλτο Ορεστιάδος εις μνήμην  της μητρός της συννυφάδας της γιαγιάς της Βενετίας στον πρώτο της γάμο της, της Αοιδίμου Κατερίνας Αποστολοπούλου.

Επίσης του προσφέρθηκαν από την κ. Κατερίνα Αναγνωστοπούλου μια μπάντα και δύο υφαντές κουβέρτες  εις μνήμην της μητρός της Βασιλικής, και τέλος μια προσφορά από την κ. Κένη Γαλατά από την Κομοτηνή που του προσέφερε στη μνήμη του πατρός της Χαρίλαου Αμπατζίδη μια πιατέλα διακοσίων ετών, δύο δισκάρια και δυο φωτογραφίες των γονέων της, με καταγωγή του πατρός από τις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.