Ε. Λαφτση: «Η μειονοτητα δεν εχει αναγκη απο δηθεν υπερασπιστες της»

«Ξεπερνά τα όρια και της πιο νοσηρής φαντασίας η παρέμβαση του τουρκικού προξενείου»

Τη θέση της, αναφορικά με τις παρεμβάσεις του Τούρκου Προξένου στα εσωτερικά της μειονότητας, θέμα που συζητείται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα, εκφράζει με ανάρτησή της η κ. Ελένη Λαφτσή. Λαμβάνοντας αφορμή από σχετική τοποθέτηση του πρώην υπουργού εξωτερικών και αρμόδιο τομεάρχη σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, η κ. Λαφτσή, επισημαίνει πως «ξεπερνά τα όρια και της πιο νοσηρής φαντασίας η παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, όχι μόνο στα εσωτερικά της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά στα πολιτικά πράγματα της Ροδόπης και της Θράκης γενικότερα, με την προσπάθεια επιβολής της δικής του ατζέντας και των αρεστών σε αυτό προσώπων, πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητες που ο ρόλος του προβλέπει. Άλλωστε και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δημόσια αποδοκίμασε αυτές τις παρεμβάσεις.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «προκλητική και ακραία τη διαγραφή των εκλεγμένων μειονοτικών, βουλευτή και δημάρχου» για να υπογραμμίσει ωστόσο «ενθαρρυντικό ότι συμπολίτες μας από τη μειονότητα δεν αποδέχονται και αντιδρούν απέναντι σε τετοιου είδους συμπεριφορές».

Η κ. Λαφτσή σπεύδει να διευκρινίσει ακόμη με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ απευθύνεται στη μειονότητα, ΜΟΝΟ με βάση το πρόγραμμα, τις θέσεις του, τα μέχρι τώρα έργα του. Κάθε άλλη πρακτική, κάθε άλλη κίνηση, είναι ξένη προς τις αρχές και τις αξίες του». Και καταλήγοντας τονίζει πως «η μειονότητα δεν έχει ανάγκη από δήθεν υπερασπιστές της που την χρησιμοποιούν για να την εργαλειοποιήσουν, αλλά από πολιτικές διεύρυνσης των δημοκρατικών της δικαιωμάτων και ένταξης στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής, που μόνο μια Προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να της προσφέρει. Οι λύσεις στο όποιο πρόβλημα την απασχολεί δεν θα δοθούν πάρα μόνο από την ελληνική πολιτεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.