Ε.Ε.Σ.: Συνεχιζεται η αποστολη ανθρωπιστικης βοηθειας σε Τουρκια και Συρια

Απεστάλη η δεύτερη μεγάλη βοήθεια με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας

Συνεχίζεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο αρχηγός του παραρτήματος Ροδόπης Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην πρώτη αποστολή που έγινε στα μέσα του Φλεβάρη, πριν από δύο ημέρες απεστάλη η δεύτερη μεγάλη βοήθεια με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμει τους χιλιάδες πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς στέγη και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και τους εθελοντές του, μετέφεραν και πάλι περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου αναχώρησαν με εμπορικό πλοίο από τον Πειραιά 20 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού με προορισμό το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσουν το δύσκολο έργο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Παράλληλα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις ανθρωπιστικές αποστολές σε Τουρκία και Συρία».

Όπως τόνισε ο κ. Ιμανιμίδης το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι πολυδιάστατο και συνεχίζει ασταμάτητα σε όλη την επικράτεια, ακόμα και παράλληλα με τη συνδρομή σε τραγικά γεγονότα όπως το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, για να τονίσει πως θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές στις πληγείσες περιοχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.