Δυσαρεστημενοι οι Ελληνες με τη ζωη τους

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat

Δεν χρειαζόταν η έρευνα της Eurostat για να αποδείξει κάτι το οποίο αποτελεί βασική παραδοχή τουλάχιστον ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών, ωστόσο αν μη τι άλλο το επιβεβαιώνουν.

Ο λόγος για τα στοιχεία έρευνας της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα οποία μετρούν το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι με τη ζωή τους, με παράγοντες που προσμετρώνται σύμφωνα με την έρευνα να είναι η ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης, η οικογένεια, η οικονομική κατάσταση, η ποικιλομορφία εμπειριών, επιλογών και προτεραιοτήτων καθώς και οι ηθικές αξίες κάθε ατόμου.

Ο μέσος όρος ικανοποίησης των πολιτών σε όλες της χώρες της ΕΕ για τη ζωή τους σε μία κλίμακα από το 0 έως το 10 βρίσκεται στο 7,1, με την Ελλάδα να καταγράφει ένα από τα τρία μεγαλύτερα αρνητικά ρεκόρ, με τον δείκτη ικανοποίησης για το 2022 (έτος που αφορά η έρευνα) να είναι στο 6,7.

«Πρωταθλητές» στην ικανοποίηση εμφανίζονται οι Αυστριακοί (7,9), ενώ ακολουθεί η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ρουμανία (7,7), το Βέλγιο και η Ολλανδία (7,6).

Ουραγοί της ικανοποίησης είναι η Βουλγαρία (5,6) και η Γερμανία (6,5) που είναι και οι μοναδικές χώρες που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση από την χώρα μας, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των 27 χωρών της Ε.Ε., συνολικά 18, αξιολογούνται σε επίπεδο ικανοποίησης είτε πάνω είτε ίδια με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.