Δυο Θρακιωτισσες καλλιτεχνες επιλεχτηκαν για το 1ο Προγραμμα Υποστηριξης Καλλιτεχνων ΙΣΝ της ARTWORKS

Οι Κομοτηναίες Ζωή Γιαμπουλντάκη και Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

45 καλλιτέχνες από τις Εικαστικές τέχνες και 15 καλλιτέχνες από την Κινούμενη εικόνα επιλέχθηκαν για να λάβουν οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διευρύνουν την καλλιτεχνική τους δράση σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο πλαίσιο του πρώτου Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ της ARTWORKS.
 
Μεταξύ αυτών και δύο Θρακιώτισσες και συγκεκριμένα Κομοτηναίες. Ο λόγος για την εικαστικό Ζωή Γιαμπουλντάκη και την σκηνοθέτρια Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, την δουλειά της οποίας πρόσφατα γνωρίσαμε και από κοντά.
 
Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ (SNF Artist Fellowship Program) έχει ως στόχο να υποστηρίξει οικονομικά νέους καλλιτέχνες με την απονομή χρηματικών βραβείων και να συμβάλει στην επαγγελματική τους εξέλιξη και πορεία, ενώ πέραν της οικονομικής υποστήριξης περιλαμβάνει τη διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων, διαλέξεων και συναντήσεων με μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας και επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης. Μέσω αυτών, η ARTWORKS επιθυμεί να προωθήσει τον διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, καθώς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε συνέργειες μεταξύ των καλλιτεχνών και της ευρύτερης πολιτιστικής κοινότητας.N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.