Δυο μηνες προθεσμια για τους Αντιδημαρχους στον Δημο Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Την παράταση της θητείας όλων των αντιδημάρχων του, για δύο μήνες, αποφάσισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, με την νέα προθεσμία να είναι η 31η Οκτωβρίου από τα τέλη Αυγούστου που ήταν μέχρι τώρα.

Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να παρατείνει τη θητεία (στην Περιφέρεια ΑΜΘ η θητεία των αντιπεριφερειαρχών έχει παραταθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου εδώ και πολλούς μήνες).

Η παράταση ήταν αναμενόμενη μετά την νομοθέτηση της παράτασης της θητείας των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μιας και οι όποιες ανακατατάξεις είναι ιδανικότερο να συμβούν μαζί.

Αυτό δίνει ακόμα δύο μήνες στον κ. Γκαράνη να μελετήσει πώς θα ανακατέψει την τράπουλα, δεδομένου ότι πλέον έχει -και τυπικά- την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με την προσχώρηση των δημοτικών συμβούλων του «Ξε-Κινήματος για την πόλη» στην πλειοψηφία. Ο ίδιος φαίνεται να έχει κρατήσει κρυφά τα χαρτιά του για τις επικείμενες αλλαγές (τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα άμεσα ενδιαφερόμενων). Για αυτό άλλωστε δεν μεταφέραμε ακόμα και φήμες που υπήρχαν, ιδιαίτερα όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έσπευδαν να δηλώσουν άγνοια όταν δεχόταν ερωτήσεις για το θέμα.

Τώρα πλέον έχει διάστημα δύο μηνών ακόμα, που με δεδομένο ότι καμιά φορά στην πολιτική δύο μήνες μπορεί να είναι μια αιωνιότητα, αφήνουν ακόμα περιθώρια για ελιγμούς. Προς το παρόν, υπομονή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.