Δωστε νεα τμηματα στο λαο!!!

Απαρατήρητα

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες συνταγματικές προκλήσεις: Προς μια αριστερή και προοδευτική αναθεώρηση» πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στην οποία μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, και νέος εγγυητής δημιουργίας τμημάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος, αφού ξιφούλκησε επί μακρόν κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τόνισε πως η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, η οικονομική τους ενίσχυση, η ενίσχυση τους σε διδακτικό προσωπικό και ο εξορθολογισμός της δομής τους μαζί και με την ίδρυση Τμημάτων με νέα γνωστικά αντικείμενα, πρωτοβουλίες που θεωρεί πως λαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση.
 
Αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκε στα άσχημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, δεν βρήκε δύο λέξεις να πει για το πώς θα αναβαθμιστούν τα Δημόσια πανεπιστήμια, στο διάλογο για την προοδευτική αναθεώρηση του Συντάγματος, μας έκανε εντύπωση η αναφορά του σε ίδρυση τμημάτων με νέα γνωστικά αντικείμενα.
 
Κάνοντας μια πολύ πρόχειρη καταμέτρηση, μόνο για τμήματα που θα ιδρυθούν στην περιοχή μας ή μας αφορούν, έχουμε σε έναν καθόλου εξαντλητικό κατάλογο, τα τμήματα Φυσικής και Χημείας στην Καβάλα, το Τμήμα Νομικής στην Πάτρα, και ας μην ξεχνάμε τα τμήματα Ψυχολογίας, Τοπογράφων Μηχανικών και Κτηνιατρικής που έχουν προταθεί για το ΔΠΘ.
 
Όχι ακριβώς νέα τμήματα, σε νέα γνωστικά αντικείμενα. Και για να μην μας λένε κάποιοι όψιμοι νομικοκλάστες, μίζερους και αρνητικούς, εμείς είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε όλες τις πλευρές, κάνοντας ρηξικέλευθες προτάσεις.
 
Για αυτό, αντί να βράζουμε στο ζουμί μας για τη Νομική, να απαιτήσουμε να ιδρυθούν τουλάχιστον 30 νέα πανεπιστημιακά Τμήματα στην περιοχή μας, με «νέα» γνωστικά αντικείμενα, όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Θεολογία, Φιλοσοφία, Μαθηματικών, τμήματα Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, σχολή Ευελπίδων, σχολή αστροναυτών (όντως νέο γνωστικό αντικείμενο!), τμήμα Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής,  και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.
 
Αφού λοιπόν το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τζάμπα, ορμάμε και εμείς. Είναι λογικό; Όχι. Είναι βιώσιμο; Σίγουρα όχι. Έχει καμία ακαδημαϊκή δυνατότητα να παρέχει επιπλέον γνώσεις, και να δημιουργήσει νέες δυνατότητες στους αποφοίτους; Δεν νομίζουμε. Αφού όμως έτσι έχουν μάθει, κυβερνώμενοι και κυβερνήσεις, να ζητούν χωρίς μέτρο και να δίνουν χωρίς αύριο, ας μην το αγνοήσουμε, αντίθετα ας το σφιχταγκαλιάσουμε, στην πτώση μας στο γκρεμό. Ποια Ευρώπη και ποιος ορθολογισμός, εδώ είναι Βαλκάνια…Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.