Δωρεαν Εξετασεις για HIV και  Ηπατιτιδα B και C στην Κομοτηνη

Σκοπός η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική υγεία

Τα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας «Checkpoint» και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας & Εθελοντισμού exagono του Δήμου  Κομοτηνής διοργανώνουν μια σειρά δράσεων για δωρεάν εξετάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για τον HIV και την ηπατίτιδα B και C στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023.

Με σύνθημα «Κάνεις σεξ; Κάνε τεστ!» τονίζεται η σημασία της τακτικής εξέτασης για τον HIV, η οποία αφορά όλα ανεξαιρέτως τα σεξουαλικά ενεργά άτομα.

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και η έγκυρη, συμπεριληπτική ενημέρωση – χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρέχονται  δωρεάν, ανώνυμες, ανώδυνες, γρήγορες εξετάσεις (rapid-testing) για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C:

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου:

  • στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κομοτηνής, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η δράση στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την «Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά» ΟΠΣ ΕΟΧ: PDP1 (MIS) 5075006 και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής.

  • Έξω από το τμήμα Ιστορίας –Εθνολογίας (Παλιά Νομική ), από τις 14:00 έως τις 16:00.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, από τις 11:00 έως τις 14:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.