Δωρα “kookoonariκα”

Απαρατήρητα

Δεν είναι μυστικό ότι ως «Παρατηρητής της Θράκης» αγαπήσαμε και αγκαλιάσαμε από την αρχή το Project “Kookoonari”. Το καινοτόμο πρόγραμμα της Μαρίας Στρούμπα που υλοποιήθηκε στο 10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής στο πλαίσιο του προγράμματος START με στόχο να προσπαθήσει να δημιουργήσει το πρώτο zero waste νηπιαγωγείο της χώρας και φυσικά να δημιουργήσει περισσότερους ενεργούς πολίτες.

Το “Kookoonari” δεν σταμάτησε να «αναπτύσσεται» ούτε τις ημέρες της πανδημίας, εφευρίσκοντας τρόπους, ώστε να κρατήσει «ζεστή» την σχέση του με τους συμμετέχοντες μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς. Και παρά τις όποιες «αλλαγές» επήλθαν στις προγραμματισμένες δράσεις του, φτάνει σιγά σιγά στην ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης του.

Η Μαρία Στρούμπα και η Σοφία Πετρίδου, συντονίστρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού αντίστοιχα του προγράμματος, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» κάνοντας τον απολογισμό αυτού του πρώτου πλούσιου ταξιδιού αλλά και γνωστοποιώντας τα επόμενα σχέδιά τους. Μία συζήτηση που πολύ σύντομα θα απολαύσετε και στις σελίδες του «ΠτΘ».

Οι συνεργάτιδες μας όμως δεν ήρθαν με άδεια χέρια αλλά μας έδωσαν τη δυνατότητα να πάρουμε μία μικρή γεύση από τα όσα έλαβαν χώρα εντός του 10ου νηπιαγωγείου όλο αυτό το διάστημα, δίνοντας μας τα δικά μας “kookoonariκα” και φυσικά zero waste δώρα.

Μεταξύ αυτών, οδοντόβουρτσα από μπαμπού, οικολογικό σαπούνι αλλά και μεταλλικό επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι.

Ως άλλη «εργασία για το σπίτι» μέχρι τα επόμενα βήματα του “Kookoonari” για τα οποία ανυπομονούμε.

Πρωτότυπες και διαφορετικές ιδέες δώρων και για όλους εσάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.