Δολοφονιες αδεσποτων στον Δημο Αβδηρων

Επτά ζώα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες μέρες

Κύκλος δολοφονιών αδέσποτων ζώων άνοιξε τις τελευταίες μέρες στον νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα στον Δήμο Αβδήρων. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Παύλου Μαραγκού για την εφημερίδα «Εμπρός» μέσα σε δύο μέρες επτά ζώα έχασαν τη ζωή τους, «τρία από τα οποία βρέθηκαν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου νεκρά από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου χτυπημένα με αιχμηρό αντικείμενο ενώ το πρωί της Παρασκευής βρέθηκαν αλλά τέσσερα σκυλιά δηλητηριασμένα από φόλες στην παραλία του Άη Γιάννη».

Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου ο οποίος ανέφερε πως «δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε νεκρά ζώα. Από την Τετάρτη ως σήμερα είμαστε μάρτυρες επτά θανάτων με βάναυσο, μάλιστα, τρόπο», και προσθέτει ότι «μας έχουν ενημερώσει ότι έχουν εξαφανιστεί τουλάχιστον επτά σκυλιά τα οποία τα ψάχνουμε με την αστυνομία αλλά δεν μπορούμε να τα βρούμε πουθενά. Πρέπει επιτέλους να τηρηθεί ο νόμος για τα κατοικίδια ώστε να υπάρξει μία ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση. Πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι και να επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όποιον ιδιοκτήτη ζώου δεν τηρεί την νομοθεσία. Όσον αφορά στις δολοφονίες των ζώων, θα σχηματισθούν δικογραφίες και θα πάνε στο εισαγγελέα».

Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο δήμο, αφού, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μέσα στο 2023 πάνω από 20 σκυλιά έχουν χάσει την ζωή τους από δηλητηριασμένα δολώματα στον Δήμο Αβδήρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.