Δημοτικο Ιατρειο ετοιμαζει ο Δημος Ξανθης

Θα παρέχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Στην λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου προσανατολίζεται ο Δήμος Ξάνθης, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, ώστε να αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο αντιμετωπίζει τις δικές του δυσκολίες.

Προφανώς η όλη προσπάθεια γίνεται στο πρότυπο του Ιατρείου που λειτουργεί από το Δήμο Νέας Σμύρνης. Τα Δημοτικά Ιατρεία παρέχουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), και λειτουργούν συμπληρωματικά παρέχοντας μια δέσμη βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνει την έγκαιρη διάγνωση και την υγειονομική ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα στην άμεση αντιμετώπιση: αναγκών προληπτικής ιατρικής, έγκαιρη διάγνωση, υγειονομικής διαφώτισης, προληπτικής οδοντιατρικής, καρδιακών προβλημάτων, δερματικών και αφροδίσιων νοσημάτων, προληπτικής παιδιατρικής, πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης κ.λπ.

Βέβαια κάποιος θα πει πως πρωτοβάθμια φροντίδα υποτίθεται θα παρείχαν και τα ΤΟΜΥ, τα οποία ποτέ δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν πλήρως (στην Κομοτηνή σχεδιαζόταν τέσσερα και λειτούργησαν μόνο 2 λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος) αλλά και αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί, χρηματοδοτούνταν μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο η προσπάθεια που γίνεται στην Ξάνθη θα έχει αποτέλεσμα, ή θα χαθεί μέσα στον εκλογικό ορυμαγδό που έρχεται, αλλά απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, στην Νέα Σμύρνη η όλη προσπάθεια είναι σε θετική κατεύθυνση, και από εκεί θα πάρει τεχνογνωσία η Ξάνθη.

Ίσως αν είναι επιτυχημένο, να υπάρξουν σκέψεις για κάτι ανάλογο και στην Κομοτηνή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.