Διευκρινιση απο τη δημοτικη συμβουλο Κομοτηνης Κατερινα Ιωαννιδου δημοσιευματος του «Παρατηρητη της Θρακης»
Από τη δημοτική σύμβουλο Κομοτηνής κ.Κατερίνα Ιωαννίδου λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή που αφορά στην πολιτική της τοποθέτηση υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία και έδωσε και αφορμή για σφοδρούς διαλόγους μέσω των social media.
Ανυποχώρητη σε θέματα ελεύθερης διατύπωσης απόψεων και συνάμα με τη δική της λογική απέναντι στα κάθε λογής στερεότυπα, η κ.Ιωαννίδου εξηγεί αναλυτικά και με διαύγεια σ’ αυτή το σκεπτικό της περί ου ο λόγος ανάρτησης.
Κατερίνα Ιωαννίδου όμως…
«Η ανάρτηση στήριξης υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε πράγματι από την πολιτική μου σελίδα. ‘Έγινε όμως αυτούσια, όπως ακριβώς την δημοσιεύσατε, και όχι σε δεύτερο χρόνο δίνοντας εξηγήσεις σε ακόλουθους της πολιτικής μου σελίδας.
Θα ήθελα επίσης να δώσω μερικές διευκρινίσεις, σχετικά με το σχόλιο ότι προέρχομαι από την κεντροαριστερά και να «καθησυχάσω» κάποιους που ενοχλήθηκαν από την απόφασή μου να στηρίξω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πράγματι το 2004 εγγράφηκα ως μέλος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και μάλιστα κατέλαβα και κομματικές θέσεις, πιστεύοντας πραγματικά στην ιδεολογία του, καθώς μεγάλωσα σε μία «πασοκική οικογένεια». Το 2010 διαγράφηκα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, και είχα πάρει την απόφαση αυτή όταν ο τότε Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την ανάμειξη του Δ.Ν.Τ. στη χώρα μας από το Καστελόριζο. Καθώς έχω φοιτήσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, ήξερα πολύ καλά από τότε τι σημαίνει Δ.Ν.Τ…… Αν με τον όρο λοιπόν «κεντροαριστερά» νοείται το ΠΑ.ΣΟ.Κ, τότε ναι υπήρξα ενεργότατο μέλος. Βέβαια πάντα ήμουν «πολύ δεξιά» για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και «πολύ αριστερή» για τις φιλελεύθερες παρατάξεις…. Μάλλον κάποιοι άνθρωποι δε χωρούν πουθενά! Στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, συντάχτηκα και συντάσσομαι, γιατί συμφωνώ με τις απόψεις του στα περισσότερα ζητήματα, και επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα μας πρέπει να απαλλαγεί από την καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., αυτή την κυβέρνηση των ψεύτικων ελπίδων και υποσχέσεων το συντομότερο δυνατό.
Και επειδή στη μικρή μου έντιμη και παραγωγική πολιτική πορεία, δεν έχω καταλάβει ποτέ κομματικά ανταλλάγματα, διατηρώ το δικαίωμά μου να αυτοπροσδιορίζομαι όπως επιθυμώ και να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου, χωρίς ταμπέλες, τύπου «αριστερή», «δεξιά» κτλ, τις οποίες και θεωρώ ξεπερασμένες.
Προσδιορίζομαι λοιπόν ως ένας ενεργός πολίτης που θέλει να δει τη χώρα του να πηγαίνει μπροστά, αφήνοντας πίσω τη μιζέρια, που θέλει να δει τα παιδιά του να μεγαλώνουν σε καλά σχολεία και να μπορούν να κάνουν όνειρα, τα όνειρα που έκανε η δική μου γενιά και που διακόπηκαν τόσο βίαια… Θα στηρίζω λοιπόν, απόψεις, ιδεολογίες και πρόσωπα που θεωρώ ότι μπορούν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργάζομαι και εγώ αδιάκοπα με όλες μου τις δυνάμεις, μακριά από ανούσιες ταμπέλες.
Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε τη δυνατότητα να εκφραστώ μέσα από την εφημερίδα σας.»
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
