Διαβουλευση για Τεχνικο Προγραμμα και Προυπολογισμο στο Δημο Κομοτηνης, αλλα με ποσους;

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κομοτηνής θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίουστις 7 στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, όπου θα συζητηθούν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018 και ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018. Η συνεδρίαση σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, μιας και η απαρτία σε αυτές τις συνεδριάσεις έχει υπάρξει ζητούμενο αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια.
 
Δυστυχώς παρόλο που τόσο το τεχνικό πρόγραμμα όσο και ο προϋπολογισμός αποτελούν πολύ σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του Δήμου, και  ιδιαίτερα το τεχνικό πρόγραμμα (ο προϋπολογισμός τείνει να είναι κουκιά μετρημένα ελέω κρίσης και Παρατηρητηρίου) μπορεί να επιδεχτεί, έστω μικρές αλλαγές, αν κάποιος πιέσει για θέματα της καθημερινότητας.
 
Όμως η εμπειρία έχει δείξει πως πάλι θα μαζευτούν λίγοι, πάλι θα παρουσιαστούν λίγα θέματα, και στη συνέχεια θα πάρουν όλοι το δρόμο τους, μέχρι την επόμενη χρονιά.
 
Και σίγουρα ο θεσμός, και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται, σε καμιά περίπτωση δεν είναι τέλειος ( κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι επιθετικά μέτριος, και θα ήταν και ευγενικός) όμως ακόμα και ατελής, η μεγαλύτερη του αδυναμία είναι η αδιαφορία των πολιτών, και αυτή είναι το μαχαίρι στην καρδιά κάθε θεσμού.
 
Ίσως θα πρέπει να κάνουμε αυτό που έκαναν στην αρχαία Αθήνα, με το κόκκινο σκοινί, για να υποχρεώνουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν, μιας και λειτούργησε για αυτούς, έστω και προσωρινά.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.