«Διαβασμενοι» οι φορεις της Ροδοπης

Απαρατήρητα

Όπως γράφουμε σήμερα και σε άλλο σχόλιο που αφορά στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή μας, η επίσκεψη αυτή κάθε αυτή αποτελεί γεγονός σημαντικό και διόλου επιδιώκουμε να μειώσουμε την σημασία της.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δε επέδειξε υψηλές αντοχές κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΡ Ροδόπης δεδομένου ότι  παρακολούθησε με προσοχή τόσο τις τοποθετήσεις των πολιτικών μας εκπροσώπων που προηγήθηκαν, όσο κυρίως τις τοποθετήσεις των πολλών εκπροσώπων των φορέων της περιοχής μας, οι οποίοι οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι παρά τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της επίσκεψης  η πλειοψηφία αυτών και «διαβασμένοι» εμφανίστηκαν και δεν «μάσησαν» τα λόγια τους και επεσήμαναν με τρόπο σαφή διεκδικήσεις και αιτήματα κρίσιμα για τη θρακική κοινωνία.

Ειδικότερα οι τοποθετήσεις που έλαβαν χώρα ήταν περισσότερες των 15 και στην πλειοψηφία τους αφορούσαν σε θέματα ουσιώδη και ιδιαίτερα κρίσιμα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, που αποτελούσε άλλωστε και την θεματική της όλης σύσκεψης. Σχεδόν όλοι μάλιστα προσέφεραν στον πρωθυπουργό και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη που ήταν παρόντα πλήθος προτάσεων για αξιοποίηση και «ένταξη» στην «φαρέτρα» της κυβέρνησης.

Για το αν κράτησε ή όχι σημειώσεις ο πρωθυπουργός δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε, ελπίζουμε ωστόσο πως ακόμα και στην περίπτωση που δεν… η χρόνια επανάληψη των ίδιων και των ίδιων ζητημάτων και η σαφής διάθεση των εκπροσώπων μας να τα επαναλάβουν εκ νέου θα οδηγήσει και στην απαραίτητη και ουσιαστική διερεύνησή τους από την πλευρά της κυβέρνησης.

Άλλωστε δεδομένης της χρονικής διάρκειας της σύσκεψης και του γεγονότος ότι πλην ελαχίστων , που καταγράφονται στο σχετικό ρεπορτάζ που μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του «ΠτΘ» σήμερα, δεσμεύσεις από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη ή απαντήσεις στα θέματα που έθιξαν οι προαναφερθέντες εκπρόσωποι δεν λάβαμε. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.