Διαμαρτυρονται για το παρατεταμενο ωραριο λειτουργιας της εστιασης οι Κομοτηναιοι

Κίνηση πολιτών απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Κομοτηνή ζητώντας να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ πολιτών και ιδιοκτητών των επιχειρήσεων

Για το παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης που όπως επισημαίνουν τους κρατούν ξάγρυπνους την νύχτα, διαμαρτύρονται συμπολίτες μας που συνυπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας που εστάλη προς τον Δήμο Κομοτηνής.

Στην επιστολή η οποία υπογράφεται από την «Κίνηση Πολιτών Κομοτηνής» αναφέρεται η διαφωνία των πολιτών για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης έως τις 3 π.μ. εν αντιθέσει με τα παραδείγματα άλλων πόλεων που «λήγει» νωρίτερα, στηλιτεύοντας και την έλλειψη ελέγχων παρά τις καταγγελίες που γίνονται.

Όπως αναφέρουν επίσης γίνεται αντιληπτός ο μόχθος των ιδιοκτητών των καταστημάτων της εστίασης, ωστόσο ζητούν να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε «να δείξουμε σε όλους ότι αυτή η πόλη δεν είναι μόνο καφέδες, ξενύχτι και αλκοόλ αλλά μια πόλη στην οποία χαίρεσαι να μένεις».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε τις νυχτερινές ώρες σε εμάς που είχαμε την ατυχία να μένουμε σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες που έχουμε να ξυπνήσουμε το πρωί να πάμε τα παιδιά μας σχολείο, έχουμε δουλειά και αναγκαζόμαστε να μένουμε ξύπνιοι μη μπορώντας να κοιμηθούμε αλλά ούτε και να ηρεμήσουμε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Με μουσικές και οχλαγωγία από τα μαγαζιά εστίασης σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως η κεντρική πλατεία, ο πεζόδρομος της Ερμού, η πλατεία Χρυσάνθου, η Βενιζέλου και άλλα κεντρικά σημεία.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου από τα αρμόδια όργανα ελέγχου καθώς σε καταγγελίες μας αδιαφορούν πλήρως απλά στέλνοντας ένα περιπολικό για να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις και τα μαγαζιά να συνεχίσουν απερίσπαστα να λειτουργούν. Αυτό να δίνει βάσιμες υποψίες ότι ο νόμος στην Κομοτηνή εφαρμόζετε ελλιπώς ή σχεδόν καθόλου.

Το ωράριο κατά το χειμερινό ωράριο είναι μέχρι τις 22.00 και το θερινό μέχρι τις 23.00 για τα μαγαζιά εστίασης. Κακώς ο Δήμος Κομοτηνής δίνει παράταση μέχρι τις 3 π.μ για να λειτουργούν τα μαγαζιά εστίασης. Θα έπρεπε να παραδειγματιστούν από άλλους Δήμους της Ελλάδος που έχουν θεσπίσει ωράριο μέχρι τη 1 η και πιο νωρίς.

Φυσικά καταλαβαίνουμε τον μόχθο των ιδιοκτητών μαγαζιών εστίασης αλλά πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις σε αυτήν την πόλη που ζούμε.

Καλούμε τους ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης αλλά και όλους τους αρμόδιους να βρεθεί η χρυσή τομή σε ένα θέμα που διαχρονικά έχει υπάρξει πρόβλημα στην πόλη μας.

Να δείξουμε σε όλους ότι αυτή η πόλη δεν είναι μόνο καφέδες ξενύχτι και αλκοόλ αλλά μια πόλη που χαίρεσαι να μένεις.

Με εκτίμηση
Κίνηση πολιτών Κομοτηνής»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.