Διαμαχη στα μαρμαρενια αλωνια του νοσοκομειου Κομοτηνης

Τι ήταν να γράψει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Κώστας Ναλμπάντης, μια ατάκα στο facebook για τον Αλέξανδρο Σπανό και την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο πολύπαθο νοσηλευτικό μας ίδρυμα;   

Ο Αλεξάνδρος Σπανός, εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών, σήκωσε αμέσως το γάντι και ο ιντερνετικός τους διάλογος διεξήχθη κάπως έτσι…

«ΠΕΡΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ………….!!!!!»

Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, προηγούμενος διοικητής νοσοκομείου Κομοτηνής. «Που είναι το προσωπικό, τα νοσοκομεία έχουν τρομερές ελλείψεις, μόνο εσύ είσαι ευχαριστημένος, ενώ το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και της κοροϊδίας σας».

Αλέξανδρος Σπανός * «Φίλε Κωνσταντίνε επειδή τιμώ την προσφορά σου ως διοικητή του νοσοκομείου μας, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, χάριν κάποιων σκληρών και βαρβάρων πολιτικών που ασκήθηκαν, τόσο στο χώρο του νοσοκομείου , όσο και γενικότερα στο ΕΣΥ και οι οποίες είχαν να κάνουν με πολυετή υποστελέχωση – υποχρηματοδότηση – κλείσιμο κλινικών –νοσοκομείων-ανασφάλειαα – διαθεσιμότητες- απολύσεις, με τελικό στόχο την παράδοση της Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα οικείων και ημέτερων.
Αύτη ήταν λοιπόν η κατάσταση μέχρι…που κάτι μεσολάβησε και ανατράπηκαν τα παραπάνω σχεδία !

Επειδή γνωρίζω ότι επισκέπτεσαι τακτικά το νοσοκομείο μας, αξίζει τον κόπο μιας ματιάς στο χώρο, να δεις καινούργιο προσωπικό είτε μόνιμο, είτε επικουρικό , νέους ιατρούς, νέο αίμα, μετά από 8 συναπτά έτη ανομβρίας.
Συζήτησε Κωνσταντίνε με το προσωπικό, εάν συνεχίζει, να απειλείται πλέον, με διαθεσιμότητες και απολύσεις. Ρώτησε τους για τα δεδουλευμένα και τις εφημερίες που καταβάλλονται πλέον κανονικότατα και με μηδαμινές περικοπές , μάθε ότι πλέον και οι υφιστάμενοι αξιολογούν τους προϊστάμενους, με έναν τρόπο ανώνυμο και ασφαλή !!![…]

Το ότι άλλαξαν νοοτροπίες αντιλήψεις και συμπεριφορές, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, αναίμακτα ανεπαίσθητα στο χώρο του νοσοκομείου ,ότι δηλαδή ουδείς προϊστάμενος –διευθυντής δεν πειράχτηκε, δεν καρατομήθηκε, ως συνήθιζαν να κάνουν οι πολιτικές που εξέφραζες, τόσο εσύ όσο και οι προγενέστεροι σας, σας όταν με κάθε αλλαγή της εκάστου κυβέρνησης, αλλάζατε σαν τα πουκάμισα τις θέσεις ευθύνης κατά το δοκούν, εν μια νυκτί, με απλές ευθείες αναθέσεις, σε οικείους και ημέτερους, παραλύοντας σκοπίμως τα συμβούλια κρίσεων για 10 συναπτά έτη. Συμβούλια κρίσεων που οσονούπω ενεργοποιούνται, στα πλαίσια της αξιοκρατίας, μια έννοια που την ξεχάσατε Κωνσταντίνε εδώ και πολλά χρονιά !!!
Επειδή λοιπόν γνωρίζω ότι όλα αυτά τα έζησες έντονα στο πετσί σου και ότι πραγματικά και πάλεψες και πιέστηκες, σταμάτα επιτελούς να νοσταλγείς αθεράπευτα αυτές τις πολίτικες που μας τσάκισαν, εκτός και εάν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι ένα νέο στασίδι, στο ναό της ιδιοτελείας και του οπορτουνισμού πράγμα το οποίο δεν θέλω να πιστεύω !

Τέλος επειδή υπήρξες αιρετός σ’ αύτη την πόλη και επειδή πιστεύω ότι ενστερνίζεσαι ενδόμυχα, όλα τα παραπάνω, σε καλούμε να στρατευτείς μαζί μας, σ’ αύτη τη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης, ανασυγκρότησης, εξυγίανσης και εκδημοκρατισμού του χώρου, πράγμα το οποίο το οφείλεις τόσο στη κοινωνία που σε ανάδειξε, όσο και στις επόμενες γενιές!».
 
Μάχες στα μαρμαρένια αλώνια του νοσοκομείου θα έλεγα εγώ και αναμένεται η απάντηση του Κώστα Ναλμπάντη στο κάλεσμα για συστράτευση με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερο-ομολογουμένως- ενδιαφέρον!  Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.