Διακριση και για το Γυμνασιο Σαπων στον περιφερειακο διαγωνισμο Ρομποτικης

Κέρδισαν και αυτοί το εισιτήριο για την Αθήνα

Γράφαμε χθες για την πρωτιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στον Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση κατάφερε να διακριθεί και ένα ακόμη σχολείο του νομού μας, αυτή τη φορά στην κατηγορία των Γυμνασίων. Ο λόγος για τους “BenTech” του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Σαπών, που ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση μαζί με ακόμη 3 σχολεία της περιφέρειας, καταφέρνοντας έτσι κι αυτοί να κερδίσουν το εισιτήριο για την πανελλήνια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 του Μάρτη.
 
Η ομάδα των BenTech αποτελούταν από δύο μαθητές, τον Κωνσταντίνο Γεωργαντά και τον Γιώργο Κοπανάκη, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Ανδρέα Χατζηαγαπίου, οι οποίοι κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα γρήγορο ρομπότ που θα επιλύει προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με το ιστορικό θέμα  «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».
 
Συγκεκριμένα η δοκιμασία στηριζόταν στις επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσίαζε την «περιπετειώδη» πορεία των μηνυμάτων, που διασχίζοντας την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη.
 
Η δοκιμασία –που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες στην κατηγορία Γυμνασίου- αφορούσε στη μεταφορά δύο «μηνυμάτων» από δύο πόλεις της Μέσης Ανατολής προς την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το «σενάριο» της δοκιμασίας ο αγγελιαφόρος ξεκινούσε από την Ιερουσαλήμ και περνώντας από δύο από τις τέσσερις κοντινές πόλεις (Τύρο, Δαμασκό, Αντιόχεια ή Χαλέπι) μετέφερε τα μηνύματα  που παραλάμβανε, προς την Κωνσταντινούπολη. Η δοκιμασία στηριζόταν πάνω στο δωδεκάωρο σύστημα κωδικοποίησης μηνυμάτων που ήταν διαδεδομένο στην Βυζαντινή περίοδο και πραγματοποιούταν πάνω σε ένα «δρόμο» της αυτοκρατορίας που ένωνε τις παραπάνω πόλεις. Τα ρομπότ θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα μηνύματα, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και τις δοκιμασίες που θα συναντούσαν στο δρόμο τους. Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.