Διακριση για τις Ρενα Σαμαρα – Μαινα και Μαρια Αποστολιδου στον διαγωνισμο Φωτογραφια του ΙANOS

Απαρατήρητα

Δύο συμπολίτισσές μας η Μαρία Αποστολίδου και η Ρένα Σαμαρά – Μάινα βρίσκονται ανάμεσα στους διακριθέντες του Διαγωνισμού Φωτογραφίας και Διηγήματος που «έτρεξε» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το βιβλιοπωλείο IANOS με θέμα «Ταξίδια».

Η φιλόλογος, επικεφαλής της Λέσχης Φιλαναγνωσίας της Κομοτηνής αλλά και μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας βρίσκεται ανάμεσα στις 30 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχτηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού και αναμένεται να εκτεθούν ψηφιακά στα social media του ΙΑΝΟΥ και να παραμείνουν «καρφιτσωμένες» για 20 ημέρες, ενώ η σεφ  και επίσης ερασιτέχνης φωτογράφος Μαρία Αποστολίδου είναι ανάμεσα στις 63 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού.

Η κ.Σαμαρά αποτύπωσε έναν σταθμό ανεφοδιασμού ενώ η κ. Αποστολίδου αποτύπωσε ένα αγαπημένο τοπόσημο της πόλης μας τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κομοτηνής.

Στην περίπτωση της Μαρίας Αποστολίδου όπως έγραψε στο συνοδευτικό κείμενο της φωτογραφίας έμπνευσή της ήταν ένα πολύ αγαπημένο της τραγούδι σε μουσική του Μανώλη Χιώτη και στίχους της Ευγενίας Παπαγιαννοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατατέθηκαν συνολικά 396 συμμετοχές και επιλέχθηκαν οι 100, δύο εκ των οποίων φέρουν «Κομοτηναίικη» σφραγίδα.

Αξίζει να σημειωθεί το 1ο βραβείο κέρδισε η κ.Υπατία Κορνάρου, κερδίζοντας μια ετήσια υποτροφία σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην ειδικότητα της Φωτογραφίας και ένα φωτογραφικό λεύκωμα, ενώ το 2ο και 3ο  βραβείο ο κ. Πανταζής Τουφίδης και κ. Χρήστος Νικόλης οι οποίοι κερδίζουν από ένα φωτογραφικό λεύκωμα αντίστοιχα.

Θερμά συγχαρητήρια και στις «δικές» μας συμμετοχές!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.