Διακριση για την ταινια του Εκκλησιαστικου Λυκειου Ξανθης για τη μαχη των οχυρων

Κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»,

Την πρώτη θέση στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη, κέρδισε η ταινία μικρού μήκους Mannlicher, του εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης.

Την ταινία επιμελήθηκε ο ξανθιώτης δημιουργός κ. Γιώργος Κράλλης, ο οποίος σχολιάζοντας το όλο εγχείρημα ανέφερε πως «δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ήρθε στο γραφείο μου ο Αργύρης Διαμαντής (Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης) και μου ζήτησε να αναλάβω την κινηματογράφηση και τη σκηνοθεσία επάνω σε ένα σενάριο που είχε γράψει ο ίδιος, με σκοπό να γυρίσουμε μια ταινία μικρού μήκους με την οποία το Εκ. σχολείο θα μπορούσε να πάρει μέρος στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα την Μάχη των Οχυρών.

Το γεγονός πως πάντα ήθελα να φτιάξω μια ταινία μικρού μήκους, με έκανε να απαντήσω αμέσως θετικά, το γεγονός όμως πως δεν είχα καμία προηγούμενη εμπειρία επάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, πως είχαμε μόνο 10 ημέρες στη διάθεσή μας και πως τα παιδιά που θα συμμετείχαν εκτός του ότι δεν ήταν επαγγελματίες ηθοποιοί, δεν κατάφεραν να σταθούν εμπόδιο στο όλο εγχείρημα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν άμεσα και ολοκληρώθηκαν μέσα σε 2 ημέρες κάτω απο αρκετά δύσκολες συνθήκες μιας και ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο οχυρό του Εχίνου ήτανε παγωμένος και το περπάτημα γινότανε με ιδιαίτερη δυσκολία.

Το Mannlicher αποτελεί την πρώτη μου ταινία μικρού μήκους η οποία προχθές έμαθα πως πήρε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, γεγονός που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο και περήφανο. Έτσι με αφορμή αυτό αλλά και σε συνδυασμό με την εκδήλωση για την 81η επέτειο από την Μάχη των Οχυρών που έγινε προχθές στις 10 Απριλίου 2022, βρίσκω την ευκαιρία να την μοιραστώ μαζί σας. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν».

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.