Διαδικτυακο καρναβαλι στην Κομοτηνη;

Απαρατήρητα

Μια ιδιαίτερη κινητικότητα στα πολιτιστικά, σε σχέση πάντα βέβαια με τα «επιτρεπόμενα» εν καιρώ πανδημίας βλέπουμε στην γειτονική Ξάνθη.
Από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης που αποδεικνύει πως διαθέτει τα αντανακλαστικά να ανταποκριθεί στην «αποστολή» της και εν μέσω καραντίνας, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο το διαδίκτυο, έως και τα όσα διαβάσαμε στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας «Εμπρός» σε σχέση με το Καρναβάλι της Ξάνθης και τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές που θα είναι βέβαια φέτος διαδικτυακές.
 
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε μιλώντας στην «Εμπρός» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί και περιλαμβάνει εκδηλώσεις και συναυλίες αλλά όλες διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης. Μάλιστα θα υπάρχουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ενώ την ημέρα της «παραδοσιακής» παρέλασης έχει οριστεί «καρναβαλική αιμοδοσία» με τους συλλόγους αντί να παρελαύνουν με τις στολές τους να δίνουν αίμα για καλό σκοπό.
 
Βρισκόμαστε πάντως λίγες ημέρες, λιγότερο από εβδομάδα, πριν την έναρξη του τριωδίου και σε ό,τι αφορά την Κομοτηνή που επέδειξε επίσης ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια και σε επίπεδο καρναβαλιού, με το “KOMon Party” και όχι μόνο, δεν έχουμε ακούσει κάποια αντίστοιχη σκέψη η πρωτοβουλία.
 
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας πάντως «μιλούν» για μία πρωτοβουλία από πλευράς του Συλλόγου Εβριτών, για την οποία περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Από ‘κεί και πέρα τίποτα;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.