Δεν στηριζει κανενα στο δευτερο γυρο η Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια

«Όσοι μας εμπιστεύτηκαν την πρώτη Κυριακή, δεν χρειάζονται καθοδήγηση» επισημαίνει η περιφερειακή παράταξη

Να μην στηρίξει κανένα από τους διεκδικητές της Περιφέρειας ΑΜΘ στο δεύτερο γύρο αποφάσισε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία – Στέργιος Ηλιόπουλος, που με ανακοίνωσή της τους χαρακτηρίζει τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Σημειώνει μάλιστα πως, έχοντας αγωνιστεί να φέρουν την αλλαγή,  δεν δίνουν γραμμή και είναι σίγουροι πως οι ψηφοφόροι τους δεν χρειάζονται καθοδήγηση.

Η ανακοίνωση βέβαια έρχεται στην σκιά της συνέντευξης του Ναυάρχου, και βαρκάρη του αρχηγού, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος φάνηκε να μιλά για στήριξη των ανταρτών της ΝΔ στον δεύτερο γύρο, πριν το πάρει πίσω, και το κόμμα βγάλει ανακοίνωση περί αυτού.

Άλλωστε τα φαινόμενα στήριξης «ανταρτών» της ΝΔ δεν είναι καινούρια σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο, μιας και στελέχη είχαν προτείνει τη στήριξη Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο πριν τις εκλογές.

Αλλά με συγκεκριμένη κατεύθυνση φημολογείται πως είχε κινηθεί το κόμμα και το 2014, που σε αντίθεση με αυτές τις εκλογές, που μιλά για «στήριξη των προοδευτικών δυνάμεων» στο δεύτερο γύρο, η εντολή στις νομαρχιακές ήταν τότε, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, «όπου βρείτε ΠΑΣΟΚ τελειώστε το», κάτι που φαίνεται να αποδεικνύεται και την μαζική επικράτηση γαλάζιων δημάρχων σε όλη την επικράτεια, όταν είχαν απέναντί τους υποψηφίους της προοδευτικής παράταξης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ήταν σε αποδρομή.

Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Η άποψη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι ότι Μέτιος και Τοψίδης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως φάνηκε στην τετραετία που διανύθηκε.

Αυτός ήταν και ο λόγος που διεκδικήσαμε την ψήφο των κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και αγωνιστήκαμε για να φέρουμε την αλλαγή.

Ωστόσο οι πολίτες που δεν επέλεξαν το νόμισμα αυτό, καλούνται να διαλέξουν μία από τις δύο όψεις την επόμενη Κυριακή.

Στην απόφαση τους αυτή εμείς δεν “δίνουμε γραμμή” και είμαστε σίγουροι και σίγουρες ότι όσοι/ες μας εμπιστεύτηκαν την πρώτη Κυριακή, δεν χρειάζονται καθοδήγηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.