Δεν καταλαβαν καλα λεει ο Ορμπαν

Απαρατήρητα

Ότι δεν κατάλαβαν καλά προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν σχετικά με τον νόμου που απαγορεύει τη διάδοση υλικού στα σχολεία που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου, και χαρακτήρισε τον εαυτό του υπερασπιστή των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ.

«Μάχομαι υπέρ των δικαιωμάτων τους. Είμαι μαχητής της ελευθερίας στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η ομοφυλοφιλία τιμωρούνταν και πάλεψα για την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους. Άρα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αλλά αυτός ο νόμος δεν αφορά αυτό», δήλωσε ο Ορμπάν σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στη σύνοδο ηγετών της ΕΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί ο νόμος αυτός, τον οποίο επέκριναν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Δεν αφορά τους ομοφυλόφιλους. Ο νόμος αφορά την απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα ήθελαν να προσφέρουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά τους, (αυτό) ανήκει αποκλειστικά στους γονείς. Αυτό είναι που αφορά ο νόμος αυτός», δήλωσε ο Ορμπάν, λέγοντας ότι δεν σχεδιάζει να τον ανακαλέσει.

Οι ηγέτες 17 χωρών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, υπογραμμίζουν την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

Εμάς πάντως όλη αυτή η κατάσταση μας θύμισε το ρητό του Λίνκολν: “Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.