Δεν ηταν ολα ροδινα στην Ελλαδα

Απαρατήρητα

Μπορεί χθες όλη η Ελλάδα να πανηγύριζε για το κατόρθωμα των Milwaukee Bucks με στον μαγικό κόσμο του NBA με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ωστόσο καλό θα ήταν να θυμόμαστε πως δεν ήταν όλα ρόδινα κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, την διαβίωση και την αθλητική του διαδρομή.

Αυτά τα «δύσκολα» διατυπώνει σε ανάρτησή του και ο κ. Γιώργος Πεταλωτής πρώην βουλευτής Ροδόπης-πρώην υφυπουργός στον πρωθυπουργό, γράφοντας τα εξής:

«Αν η Νιγηρία δεν του είχε έτοιμο διαβατήριο για Αμερική, ο Γιάννης ίσως ακόμη θα περίμενε να γίνει Έλληνας. Ας ανατρέξουμε να βρούμε ποιοι από αυτούς που πανηγυρίζουν σήμερα, το 2015 ψήφιζαν όχι στην απονομή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ποιοι τον αποκαλούσαν νέγρο. Ποιος ειρωνευόταν το επίθετό του και κατά πόσο είναι ελληνικό. Ποιοι του κουνούσαν μπανάνες με ιαχές πιθήκου. Και να θυμίσουμε εδώ, πως, με νόμο που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2020 και δήθεν θα επιτάχυνε τις διαδικασίες, έχει ανασταλεί ουσιαστικά η χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των Σεπολίων και όλης της Αττικής».

Γιατί έχει αξία να θυμόμαστε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.