Δεν ειναι μονο τα απογευματινα χειρουργεια

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το άνοιγμα της πρόσβασης των ιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας στον ιδιωτικό τομέα»

Τέλος δεν έχει η προσπάθεια- ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Ως φαίνεται δεν είναι μόνο τα απογευματινά χειρουργεία, αλλά με νέο νομοθέτημα που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη βουλή, χθες η κυβέρνηση έρχεται και επιτρέπει πλέον στους γιατρούς του ΕΣΥ μεταξύ άλλων να ασκούν ιδιωτικό έργο στον τομέα της ιατρικής, εφόσον συμμετέχουν στην ολοήμερη, πέραν του τακτικού ωραρίου, λειτουργία και στις εφημερίες του νοσοκομείου». Πρόκειται μάλιστα για ρύθμιση που καταργεί προηγούμενη ρύθμιση από το 2022 της ίδια κυβέρνησης και θέσπιζε κατ’ εξαίρεση, δυνατότητα των ιατρών του Ε.Σ.Υ. να ασκούν ιδιωτικό έργο στον τομέα της ιατρικής, έως δύο όμως φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση επί του νομοσχεδίου, η θέσπιση της δυνατότητας των ιατρών του Ε.Σ.Υ. να ασκούν ιδιωτικό έργο στον τομέα της ιατρικής αποσκοπεί στην αξιοποίηση της κλινικής εμπειρίας τους και στην ενίσχυση του εισοδήματός τους, «αναμένεται δε ταυτοχρόνως να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Λέει όμως και κάτι καλύτερο η αιτιολογική έκθεση και μάλιστα απροκάλυπτα. «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το άνοιγμα της πρόσβασης των ιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας στον ιδιωτικό τομέα και ανεξαρτήτως της ανάγκης κάλυψης έκτακτων αναγκών» μας λέει η αιτιολογική έκθεση.

Κι αν αυτό δεν είναι μια απόλυτη παραδοχή αποτυχίας δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι άλλο μπορεί να είναι.

Αλήθεια τι λένε για όλα αυτά οι πάσης φύσεως σύλλογοι του επιστημονικού κλάδου;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.