Δεν «αποστρατευεται» ο Μουσταφα Μουσταφα

Απαρατήρητα

Στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3 και την Ξανθιώτισσα δημοσιογράφο κ. Θεοδώρα Αυγέρη, μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

Σε μία διαφορετική από την επικρατούσα αυτή τη στιγμή πολιτική συζήτηση με αφορμή την πολιτική συνέχεια του βουλευτή Ροδόπης στην αριστερά από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έως και σήμερα. Με τον ίδιο να δηλώνει ευτυχής για την πορεία και την επιμονή του στην αριστερά, με την οποία όπως εξήγησε τον δένει «ισόβια δέσμευση».

Μία συζήτηση κατά την οποία θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ίσως για πρώτη φορά ο βουλευτής Ροδόπης έδωσε την απάντησή του για το αν και κατά πόσο θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, δεδομένο που αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τόσο οι συμπολιτευόμενοι πόσω δε μάλλον οι αντιπολιτευόμενοι.

«Δεν σκέφτομαι την αποστράτευση» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά στην ερώτηση της συναδέλφου για να επισημάνει ωστόσο σε άλλο σκέλος της συζήτησής τους πως μπορεί ο καθένας να στηρίξει την αριστερά από πολλά πόστα.

Πέραν του πολιτικού του μέλλοντος όμως ο βουλευτής Ροδόπης ρωτήθηκε και για την ανάγκη συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό, όπως το τοποθέτησε ο ίδιος, επίπεδο, που αισθάνεται ήδη η κοινωνία, ως οδόφραγμα απέναντι σε ακροδεξιά φαινόμενα, για να μιλήσει τέλος με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας για τα βήματα που έχει κάνει το ελληνικό κράτος σε ό,τι αφορά την ευχέρεια χρήσης της μητρικής γλώσσας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, ήτοι την τουρκική, και δια μέσου του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

«Η πολυπολιτισμικότητα είναι ευλογία» ανέφερε ο ίδιος καταληκτικά για να σημειώσει πως οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες « έχουν το απαραίτητο αλάτι στη γη τις που κάνει πιο καρπερές».

Μια διαφορετική, και πολύ σημαντική, πολιτική συζήτηση, που μπορείτε να την βρείτε εδώ Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.