Δειπνο στο σκοταδι εφαγαν «επισημοι» στην Ξανθη

Κλήθηκαν να μπουν στη θέση ενός ατόμου με οπτική αναπηρία

Σε πρωτότυπες δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ προχώρησε στην Ξάνθη η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 2 Δεκεμβρίου η Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Χρυσούλα Φυλακτάκη με μια ομάδα μαθητών και εκπροσώπων της  Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη με μπαστούνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τον κόσμο για την προσβασιμότητα, καταγράφοντας για άλλη μια φορά πολλά σημεία με εμπόδια πάνω στους οδηγούς όδευσης (κίτρινες λωρίδες).

Εν συνεχεία το Σάββατο, στις 3 Δεκεμβρίου σε γνωστή ταβέρνα της πόλης οργάνωσαν ένα «Δείπνο στο Σκοτάδι». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ένας βλέποντας να βρεθεί στη θέση ενός ατόμου με οπτική αναπηρία, ώστε να αντιληφθεί για λίγο πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα του. Ο φωτισμός του χώρου ήταν πολύ χαμηλός και η είσοδος στο χώρο ήταν με πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν όλοι με ιδιαίτερη χαρά. Προσκλήθηκαν όλοι οι επίσημοι φορείς και ανταποκρίθηκαν όλοι. Ο πρώτος που φόρεσε τη μάσκα στα μάτια του ήταν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων. Ακόμη και όταν ευλόγησε το δείπνο φορούσε την μάσκα.

Μεταξύ των εκπροσώπων φορέων  της Ξάνθης που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ Κώστας Κουρτίδης

Εκπρόσωπος του Δ’ ΣΣ Συνταγματάρχης Παναγιώτης Μποσνάκης

Εκ μέρους του Δημάρχου ο κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Ο κ. Φίλιππος Μανουσάρης εκπροσώπησε το Δήμου Αβδήρων

Ο κ Ερντάν Φινταν Ιμάμ, Εκπρόσωπος του Δήμου Μύκης

Ο Στάθης Γιαννακίδης, πρώην Υπουργός, η κα Τάνια   Καπετανοπούλου , εκπρόσωπος του βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη και ο κ    Χατζηθεοδώρου Γεώργιος.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής Διεύθυνσης της Αστυνομίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.