Δεινον το γηρας, ου γαρ ερχεται μονον

Απαρατήρητα

Σύμφωνα, που λέτε, με την Αναλογιστική Μελέτη του Συνταξιοδοτικού Συστήματος για Κύρια και Επικουρική Ασφάλιση που περιλαμβάνει Αναλογιστικές προβολές από το 2018-2070 που συνοδεύουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εντός της 5ετίας και συγκεκριμένα κατά το 2024, το γενικό όριο συνταξιοδότησης στη χώρα μας θα ανέλθει στα 68 έτη, διάταξη που προκύπτει από τον «νόμο-λαιμητόμο», όπως πολλοί χαρακτηρίζουν, Κατρούγκαλου που προβλέπει ότι «τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων θα ανακαθορίζονται σύμφωνα με τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας».

Κατά το 2036 δε, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανεβεί περαιτέρω, στα 69 έτη, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος, το 2045, φθάνοντας τα 70, το 2057 (στα 71) και το 2066 που θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων.

Με άλλα λόγια, μάλλον θα πρέπει να αποσυνδέσουμε την τρίτη ηλικία από εικόνες ευημερίας, ησυχίας και ξεκούρασης. Κάτι που βέβαια ούτε με το υφιστάμενο όριο συμβαίνει, καθώς οι πλείστες των περιπτώσεων αφορούν σε συνταξιούχους που το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της χώρας καλεί να σταθούν αρωγοί σε παιδιά, εγγόνια κ.ο.κ.
 
Μια εντελώς διαφορετική εικόνα αποτυπώνει η εν λόγω έρευνα που παρά την χιουμοριστική εικόνα που επιλέξαμε να τη συνοδεύσει, καθόλου αστεία δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Όπως φαίνεται, τα δεινά του γήρατος στο εγγύς μέλλον δεν θα είναι συνυφασμένα με τις έως τώρα δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο μέσος  ηλικιωμένος. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.