Δε θα συμμετασχει στις επερχομενες περιφερειακες εκλογες η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Aπαρατήρητα

Τη μη συμμετοχή της στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά από παρουσία 8 ετών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανακοίνωσε η περιφερειακή παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» προς τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθεια της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της οικολογίας.
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αγωνίστηκαν τα τελευταία 8 χρόνια για το βιώσιμο μέλλον της περιφέρειά μας, το οποίο θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει: πλούσιο περιβάλλον, σημαντική ιστορία, σταυροδρόμι πολιτισμών, που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια οικοτουριστική ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και την ιστορία του τόπου.
 
Υποστήριξαν δε την ενεργειακή αυτάρκεια χωρίς την καταστροφή των οικοσυστημάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας με την ενεργειακή θωράκιση των δημοσίων κτηρίων, την ανάπτυξη δικτύων ποδηλατοδρόμων ενώ πέτυχαν
την ορθολογικοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Τέλος υποστήριξαν την μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση για τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε αυτή.
 
Η παράταξη θεωρεί πως οι παρατάξεις που ζητούν την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν ανταποκρίνονται στις αρχές και τις πολιτικές αξίες της, για αυτό και δεν υποστηρίζουν καμιά εξ’ αυτών και καλούν τα μέλη και τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
 
Τα μέλη του συνδυασμού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα τους για την Οικολογία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Αλληλεγγύη διότι αυτός ο τόπος και οι πολίτες αξίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.