Δασκαλε που διδασκες…

Απαρατήρητα

Να προχωρήσει στην αναβολή όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε κλειστούς χώρους, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020, αποφάσισε ο Δήμος Καβάλας, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών της πόλης, σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.
 
Μέχρι εδώ, όλα καλά, αν και φυσικά υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από πολίτες, που θεώρησαν υπερβολική την αντίδραση, αλλά από τη στιγμή που οι συστάσεις γίνονται από τις υγειονομικές αρχές της πόλης, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά για αυτό.

 
Όμως λίγες ώρες μετά, ο Δήμος ανακοίνωσε πως το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων (Δημοτικό Κοιμητήριο) θα τελέσει μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου για την ανάπαυση των ψυχών των Νεκρών της πόλης, καλώντας μάλιστα τις πολιτικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές, οι οργανώσεις, οι σύλλογοι, τα σωματεία και ο λαός της πόλης να παραστούν σε αυτό μετά το οποίο θα παρατεθεί δεξίωση στην αίθουσα του κοιμητηρίου.
 
Και ενώ το μνημόσυνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυστηρά πολιτιστική εκδήλωση (και σίγουρα όχι αθλητική) το γεγονός της πραγματοποίησης του είναι, θα πρέπει να ομολογήσουμε, κάπως άκομψο.
 
Άλλωστε ο Δήμος, έχοντας πάρει την απόφαση να μην πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, θα έπρεπε να δώσει πρώτος το παράδειγμα, και όχι να είναι ο πρώτος που την παραβιάζει. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.