Χρηματοδοτηθηκε η ψηφιοποιηση του Μουσειου Καραθεοδωρη

Δεν χρηματοδοτήθηκε η πρόταση του ΔΗΠΕΘΕ λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση η πρόταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής με τίτλο «Ψηφιοποίηση και Ψηφιακή Ανάδειξη Μουσείου Κ. Καραθεοδωρή» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΝΕΚ με προϋπολογισμό 488.134 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως η πρόταση είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης 118 του ΕΠΑΝΕΚ με τίτλο «Δημιουργία, Ανάδειξη και Αξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος».

Αφορά στην ψηφιοποίηση της συλλογής του Μουσείου, την προμήθεια σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τη δημιουργία ψηφιακού υλικού για ενήλικες και παιδιά με άξονα τη ζωή και το έργο του Κ. Καραθεοδωρή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη πρόταση του Δήμου που είχε εγκριθεί από το ΕΠΑΝΕΚ, και αφορούσε δράσεις ψηφιοποίησης από το ΔΗΠΕΘΕ, δεν χρηματοδοτήθηκε, τουλάχιστον στον πρώτο πίνακα έγκρισης που έδωσε η υπηρεσία, λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, ενώ και η ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή, ήταν η τελευταία πράξη που κατάφερε να λάβει χρηματοδότηση στον προσωρινό πίνακα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.