Χρειαζεται πρωτοβουλια για να πετυχει η Κομοτηνη ως Εθνικη Πρωτευουσα Νεολαιας

Ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη

Η ανάδειξη της Κομοτηνής ως Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2024, μπορεί να μην έχει ουσιαστικά αγγίξει ακόμα με κάποιες δράσεις την τοπική κοινωνία, αποτελεί όμως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Είναι βέβαια δεδομένο ότι ουσιαστικά προχωράμε στα τυφλά, μιας και είναι η πρώτη φορά που ο θεσμός καθιερώθηκε και δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, στην πρόσφατη ομιλία του για το θέμα, ανέφερε πως οι δράσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, με βάση και τις οδηγίες του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής μέσα από το οποίο θα δημιουργηθεί ένα καλεντάρι εκδηλώσεων.

Και ενώ όταν θα δημιουργηθεί το καλεντάρι αυτό, θα κριθεί με βάση την αποτελεσματικότητα του, καλό θα ήταν ο Δήμος να μην περιμένει το Υπουργείο, μιας και οι δομές των Αθηνών χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με γεωμετρική πρόοδο όσο πιο μακριά βρίσκεται κανείς από αυτές.

Άλλωστε λίγη πρωτοβουλία ποτέ δεν έβλαψε κανένα, και κάποιες εκδηλώσεις, έστω και μικρές, θα μπορέσουν να ενεργοποιήσουν και συλλόγους και φορείς της πόλης, να έρθουν με τις δικές τους προτάσεις, εκδηλώσεις και ιδέες, μόλις δουν πως κάτι αρχίζει να κινείται.

Άλλωστε, όπως λέει και ο σοφός λαός, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.