«Χουβαρνταλικι» απο το ΥΠΕΣ για τις ζημιες απο την προσφατη θεομηνια στον δημο Αρριανων

Έναν και κάτι μήνα μετά από τη θεομηνία, που έπληξε το νομό Ροδόπης, «σαρώνοντας» ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας του δήμου Αρριανών, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε την περασμένη Τετάρτη στην έγκριση του αιτήματος, που είχε υποβάλει ο ορεινός δήμος του νομού μας, για χρηματοδότηση από «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της Χώρας».
 
Θυμόμαστε ότι την ημέρα της 14ης Ιουνίου στη δίνη της ισχυρής νεροποντής και των «ποταμιών» που εκείνη δημιούργησε, είχαν βρεθεί, εκτός από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και περιουσίες ιδιωτών, πολλές υποδομές εντός των πληγέντων οικισμών και κατά μήκος του οδικού δικτύου στα όρια του δήμου. Για την επούλωση των «πληγών» του ο ορεινός δήμος, που τυγχάνει ένας από τους φτωχότερους δήμους της χώρας, προσδοκούσε προφανώς μία αξιόλογη οικονομική στήριξη από την κεντρική εξουσία και από το «κουμπαρά» του προγράμματος για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών.
 
Οι αρμόδιοι όμως από το Υπουργείο Εσωτερικών αποδεικνύεται ότι είχαν διαφορετική γνώμη. Έτσι, η σχετική χρηματοδότηση, που υπογράφηκε την περασμένη Τετάρτη από τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Μπαλάφα, περιορίζεται στο ποσό των μόλις 20.000 ευρώ.
 
Και μάλιστα, προβλέπεται πως το ανωτέρω ποσό θα καταβληθεί απολογιστικά, αφού δηλαδή εκτελεστούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών και αφού υποβληθούν στο Υπουργείο τα σχετικά με την πρόοδο των έργων παραστατικά δαπανών. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.