Χουριετ: «Ευχαριστω πολυ φιλε – Teşekkürler Komşu»

Στην Ελλάδα και την αμέριστη στήριξή της στη γείτονα χώρα αφιερώνει το βασικό πρωτοσέλιδο τίτλο της η τουρκική εφημερίδα

Την ευγνωμοσύνη της στους Έλληνες διασώστες, που έσπευσαν από τους πρώτους στις πληγείσες από τους φονικούς σεισμούς περιοχές της Τουρκίας, για να συνδράμουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κάτω από τα συντρίμμια εξέφρασε η εφημερίδα Χουριέτ (Hürriyet).

Στο σημερινό της φύλλο, με τον τίτλο «Efharisto poli file=Ευχαριστώ πολύ φίλε» – «Teşekkürler komşu=Ευχαριστώ γείτονα» στο πρωτοσέλιδό της, η τουρκική εφημερίδα λέει το δικό της ευχαριστώ στην ελληνική βοήθεια, που προσέφερε μέσω της ΕΜΑΚ.

Στο σχετικό άρθρο – εγκώμιο, η εφημερίδα υπενθυμίζει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν όλοι κατά την διάσωση ενός 6χρονου κοριτσιού από άνδρα της ελληνικής ΕΜΑΚ. Επίσης, αναφέρεται στα έντονα συναισθήματα που βίωσαν οι Τούρκοι και Έλληνες διασώστες κατά την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής από την Αντιόχεια.

Μεταξύ των άλλων, η Χουριέτ γράφει και για την επιστροφή της ελληνικής διασωστικής αποστολής, που κατά την άφιξή της στο Ελευθέριος Βενιζέλος γνώρισε υποδοχή σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ενώ παραθέτει τις δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδη, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του επιπυραγού της ΕΜΑΚ Δημήτρη Ρούπα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.