Χωρις Χιονοδρομικο και φετος η ΑΜΘ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ξεκαθάρισε ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού

Δεν θα λειτουργήσει και φέτος, όπως όλα δείχνουν, το χιονοδρομικό του Φαλακρού. Γιατί δεν θα λειτουργήσει; Αυτό είναι μια πιο δύσκολη ερώτηση, για την οποία φαίνεται να υπάρχουν τόσες απαντήσεις όσοι και εμπλεκόμενοι.

Ο πιο άμεσα αρμόδιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, με μια μακροσκελή του ανακοίνωση, αναφέρει όλες τις δράσεις που έκανε από την ανάληψη της διοίκησης της Αντιπεριφέρειας μέχρι σήμερα, αναφερόμενος και σε καταγγελίες για παραβάσεις και παρανομίες, αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών.

Σημειώνει δε πως «το Χ.Κ. Φαλακρού κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργήσει καθ’ ότι κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν βάζει την υπογραφή του, προκειμένου να έρθει σε μένα ως πολιτικό προϊστάμενο η εισήγηση και στη συνέχεια να πάρω την τελική απόφαση, καθώς επίσης και σε συνδυασμό με την πανδημία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Η τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου, δεν ικανοποίησε την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Περιφερειακή Σύνθεση, που με ανακοίνωσή της μιλά για «Χάος» και ασυνεννοησία για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, χωρίς σαφείς απαντήσεις εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη, κατηγορώντας την διοίκηση πως επιλέγει να αφήνει τους Δραμινούς επιχειρηματίες (που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς) στο σκοτάδι της αβεβαιότητας και κρύβονται πίσω από αστείες δικαιολογίες.

Σε συνέντευξή του, μετά τις ανακοινώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, και ενώ από την ανάληψη των καθηκόντων του εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιήθηκαν σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων στο Φαλακρό, παρανομίες που είχαν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες στο χιονοδρομικό, δεν μπόρεσαν να διευθετηθούν και απαιτείται χρόνος προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια και νομιμότητα, στρέφοντας τα βέλη του προς τις προηγούμενες διοικήσεις.

Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια που η Περιφέρεια ασχολείται με το Φαλακρό, αυτή είναι η μόνιμη επωδός. Πάντα υπάρχουν προβλήματα, πάντα κάποιος βρίσκει λύσεις, λειτουργεί το χιονοδρομικό προσωρινά ή για μια σεζόν, και μετά φτου και από την αρχή.

Όμως όλη αυτή η δυστοκία, και αυτή η αδυναμία να βρεθεί μια μόνιμη λύση, δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, και πως όλοι οι γύροι του θριάμβου που έχουν κάνει κατά καιρούς Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες, είναι ουσιαστικά κενοί περιεχομένου, και όπως συνηθίζεται να λέγεται, η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα είναι ορφανή.

Ας προσέξει όμως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, γιατί οι τοπικές κοινωνίες, και οι επιχειρηματίες, έχουν κουραστεί από όλο αυτό το πήγαινε έλα. Και να θυμηθεί πως η αρχική μορφή του παραπάνω γνωμικού, όπως μας έρχεται από τον Τάκιτο, είναι πως την πατρότητα της νίκης την αξιώνουν όλοι, η ήττα καταλογίζεται σε έναν.

ΥΓ: Η αλήθεια είναι πως και εδώ έχουμε νίκη, για το Παμπόροβο και το Μπάνσκο, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.