Χειροθεσια δεκατετραχρονου Αναγνωστη απο τον Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης κ. Παντελεημονα

Απαρατήρητα

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου, για την Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, παρέστη στον Εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής.

Ο Σεβασμιώτατος στις 23 Αυγούστου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής, όπου κήρυξε τον θείο λόγο εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το οποίο είναι περισσότερο επίκαιρο σήμερα, προτρέποντας παράλληλα τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ανήμερα της Εορτής, στις 24 Αυγούστου, προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, όπου τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Κωσταράκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, τονίζοντας την σημασίαν του ιεραποστολικού έργου του Αγίου για την διατήρηση και την συνέχιση της ελληνορθοδόξου παραδόσεως στην σκλαβωμένη Ελλάδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροθεσία Αναγνώστη του δεκατετράχρονου Αναστασίου Θεοδωρίδη και τον προέτρεψε να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του και να εργασθεί έχοντας πάντοτε προτεραιότητα την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.